Rođene sijamske trojke, dvije bebe spojene

Rođene sijamske trojke, dvije bebe spojene
Foto: Facebook, Corpus Christi Medical Center
 
U Texasu su rođene sijamske trojke. Još rjeđa činjenica jest da su dvije bebe spojene.
Catalina, Ximena i Scarlett rođene su u subotu carskim rezom u 34. tjednu trudnoće i zajedno su težile svega 2,12 kilograma. Prema izjavama liječnika, dvije bebe su se srasle zajedno tijekom trudnoće.
 
Šanse za tako nešto procjenjuju se na 1:50 000 000. Bebe se razdvajaju oko pupka i imaju odvojene noge i mjehur, no dio crijeva i trbušne stijenke im je zajednički.  Sve trojke samostalno dišu i stabilno su. 
 
Roditelji nisu znali da su bebe spojene od početka trudnoće, već je otkriveno kada je majka završila u bolnici. Na pregledima u početku trudnoće liječnik je čuo kucanje dva srca, pa su roditelji vjerovali da iščekuju blizance. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tek kada se razboljela i završila u bolnici utvrđeno je kako se radi o tri bebe i da su dvije spojene. Majka izjavljuje kako ni u jednom trenutku nije posumnjala da će svoju djecu zbog toga manje voljeti, no uhvatila ju je panika kada je liječnik izjavio da ne zna hoće li spojene bebe preživjeti. Roditelji smatraju kako je ovo čudo dar od Boga.
 
Nakon tjedana ležanja u bolnici liječnici su odlučili da moraju poroditi trudnicu, iako je bila tek u 34. tjednu, no kada se radi o višeplodnoj trudnoći, gotovo je uobičajeno da do poroda dolazi ranije.
 
Kako su bebe vrlo malene, liječnici će tek između 6 mjeseci i godine dana starosti moći razmišljati o operaciji razdvajanja beba. Tada će one biti snažnije i manje su šanse da dođe do komplikacija. Pozitivna stvar je svakako da bebe, osim što samostalno dišu, normalno mogu micati nožicama.
 
Cijeli priču možete pratiti na Facebook stranici.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara