Svjetske igre "Djeca pobjednici"

Svjetske igre "Djeca pobjednici"
Foto: winnersgames.ru
 
ŠESTU godinu za redom održane su Svjetske igre "Djeca pobjednici" i to od 25. do 29. lipnja u Moskvi. Igre su okupile više od 400 djece u dobi između sedam i sedamnaest godina iz čak petnaest zemalja.
Svoj ovoj djeci zajedničko je jedno: velika životna bitna koju su dobili, pobjeda nad malignom bolešću. 
 
Djeca koja su završila s liječenjem sudjelovala su u igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja i tako pokazala cijelom svijetu da ih ništa ne može omesti da budu pravi pobjednici.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Cilj organizacije Svjetskih igara "Djeca pobjednici" jest svakako upozoriti na svakodnevne probleme dječje onkologije, ali i dati vjetar u leđa onima koji se trenutno bore i dokazati im da maligna bolest nije nužno neizlječiva. Isto tako, mališanima koji su bolest pobijedili na ovaj način se daje dodatno ohrabrenje i jača samopouzdanje kako bi se doprinijelo boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnaživanju djece koja su još uvijek u procesu borbe s bolešću. 
 
Na ovogodišnjim Svjetskim igrama sudjelovalo je osmero mališana iz Hrvatske koji su tamo završili zahvaljujući Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i oboljelima suočenim s malignim bolestima. 
 
Tim hrvatskih mališana i njihovih roditelja sudjelovao je na Svjetskim igrama pod sloganom "Malo svjetlo nade", a u domovinu su se vratili s dvije zlatne i tri brončane medalje.
 
Čestitamo malenim pobjednicima!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara