Zabava za cijelu obitelj: Izrada mape vizualizacije ciljeva

Zabava za cijelu obitelj: Izrada mape vizualizacije ciljeva

Foto: Shutterstock

IZRADA mape vizualizacije ciljeva koje želite ostvariti tijekom 2015. godine zabavna je i korisna. Uključite sve članove obitelji i neka svatko izradi svoju mapu. Tako ćete vidjeti snove na papiru, svoje i svojih bližnjih. Osim što je zabavno, to je i vrlo intimno pa je stoga i prilika za zbližavanje, bolje razumijevanje i upoznavanje. To je izvrsna komunikacija kroz nekoliko pojmova i sličica.
Kroz izradu mape vizualizacija djeca će naučiti planirati, prepoznavati, definirati i vizualizirati svoje ciljeve, a ona će biti vaša inspiracija za cijelu godinu ili ćete je čak i dopunjavati. Evo jednostavnog načina kako je napraviti.

Prvi i možda najteži zadatak je prepoznati i jasno definirati ciljeve koje želite ostvariti. Djeci je potrebno naglasiti da su to ciljevi koji će ih inspirirati da ih sami ostvare. Odnosno to nisu primjerice stvari koje im netko drugi može kupiti ili izraditi. Možda žele uspjeh u školi ili izvanškolskoj aktivnosti, možda žele nešto novo naučiti ili u bilo kojem smislu napredovati i sl. Pomozite im otvorenim pitanjima i potpitanjima. Za nas roditelje to može biti neko odredište putovanja, neki novčani iznos, osobni rast, stvar i drugo. Vi ćete najbolje znati. No bitno je želju izraziti jasno kroz pojam. Npr. London, 75 kg...

Definirajte svaki oko pet pojmova i stavite ih na papiriće, a zatim ih svedite na tri kako bi se fokusirali na doista vama najvažnije ciljeve. Budite odvažni.
U sljedećem koraku pronađite ili izradite slike i poruke koje najbolje dočaravaju te ciljeve. Možete izrezivati slike i poruke iz časopisa, pisati, crtati, printati, lijepiti, ukrašavati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici sve zalijepite na veći karton ili tvrđi papir, veličine postera ili veće. Lijepite svoje želje, ali svoja buduća ostvarenja i zbog toga ćete se osjećati odlično. Ostvarite li koji cilj dopunite mapu novim, možda jednim od onih pet koje ste prvo naveli.

Ono što možete zamisliti možete i ostvariti. Zašto ne?

Zabavite se i inspirirajte!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara