Bespotrebne stvari koje mnoge mame čine s prvom bebom

Bespotrebne stvari koje mnoge mame čine s prvom bebom
Foto: Instagram
 
OBIČNO su s prvom bebom roditelji posebno oprezni, što nije uvijek osobito dobro. Zato vam donosimo najčešće stvari koje mame rade svojim bebama, a kada stigne drugo dijete, ili čak i ranije, shvate da su potpuno bespotrebno radile neke stvari i gubile vrijeme i energiju.
 
1. Tjeranje djeteta da jede više nego što mu je potrebno
 
Maloj djeci zapravo ne treba previše hrane da bi zadovoljili potrebe svog organizma, no roditelji to često ne vide. Moljakanje ili tjeranje djeteta da jede ili čak potpuna kapitulacija i dopuštanje djetetu da živi na slatkišima samo kako bi pojelo dovoljno hrane (za vaše pojmove) - vrlo brzo ćete shvatiti da ovom taktikom ne pomažete djetetu. Kada bude gladno, jest će, stoga ne koristite ovu rečenicu kao kaznu, nego kao činjenicu.

>>>10 činjenica o drugoj bebi koje mame ne govore, ali itekako misle<<<
 
2. Bespotrebno buđenje djeteta
 
Budite dijete jer je vrijeme hranjenja? Ili igre? Ili se bojite da neće moći spavati noću? Došli su gosti koji žele vidjeti dijete? Nijedan razlog nije dovoljno dobar da biste probudili bebu koja mirno spava. Tko je želi vidjeti, može to učiniti i dok spava, a ionako je suludo očekivati da će se beba ludo zabavljati s gostima. Ako se želite umjesto mirnog ispijanja kave brinuti o razdražljivoj bebi koja je prisilno prenuta iz sna, izvolite.
 
3. Perete sve što padne na pod
 
Postoji jedna šaljiva izreka kako roditelj kada prvo dijete pojede nešto s poda vodi dijete na hitnu, drugom djetetu tek ispere usta, a za treće se pita je li mu uopće potreban ručak. Otprilike tako to i funkcionira. Razumljivo je da nećete dopustiti djetetu da ima pristup prljavim stvarčicama, ali u vlastitu domu djetetu neće biti ništa. 

>>>Ovo je prava istina o trećem djetetu<<<
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Dječja hrana
 
Povrće iz ekološkog uzgoja za domaće kašice zamijenit će ono koje je dobro i vama ili ćete jednostavno djetetu s vremenom vilicom usitniti hranu koju i vi jedete i gledati ga kako raste i lijepo se razvija.
 
5. Promjena pelena
 
Prvom djetetu ćete mijenjati pelenu istog trenutka kada primijetite da se popiškilo, dok će s drugim djetetom to morati pričekati dok riješite sve druge neodgodive obaveze.
 
6. Kupovina skupe odjeće za bebu
 
Dok ćete s prvim djetetom poželjeti imati baš sve te neodoljive kompletiće u ormaru, kasnije ćete shvatiti da to baš i nema nekog smisla. Osim što dijete sve vrlo brzo preraste, nema potrebe da odjeća koju dijete svakodnevno bljucka, žvače i u kojoj puzi po podu bude posebno kvalitetna.
 
7. Previše brige
 
Dok prvom djetetu nećete dopuštati gotovo ništa, vrlo brzo ćete shvatiti da život pod staklenim zvonom nije dobar za vaše dijete.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara