"Bila bih sretnija da mi je to netko barem spomenuo prije poroda"

"Bila bih sretnija da mi je to netko barem spomenuo prije poroda"

Foto: Instagram

KAŽU da je svaki porod jedinstven, čak i kada je riječ o carskom rezu. I da se o porodima zna sve, a da opet svaka žena prije poroda proživljava jednu te istu priču - neizvjesnost, očekivanje dobrog/lošeg scenarija, posežu za pitanjima i odgovorima, traže primjere i iskustva drugih. Čak i ako iza sebe već imaju jedan ili nekoliko poroda. Jer čini se da je još toliko toga o čemu se uopće ne govori, unatoč statistici koja kaže - događa se.

Jedan takav scenarij doživjela je jedna mama kojoj u sjećanju na carski rez nije ostao onaj divan filing kada su joj dali bebu, nisu joj u sjećanju ostali ni zvukovi, ni sama operacija, ali se zato jasno sjeća enormne treskavice koja ju je primila tijekom carskog reza. Treskavice od koje nije mogla normalno ni govoriti, koja joj je smrznula cijelo tijelo, a opet, kako se je uvjeravale anesteziologinje - to je normalna nuspojava.

I baš zato što je normalan, a istovremeno se o njemu rijetko priča, želim da i druge žene znaju za mogućnost baš takvog porodnog scenarija.

Kako je izjavila za portal PopSugar - to je bila njena druga trudnoća, odnosno drugi carski rez na kojeg je stigla potpuno pripremljena. Operacija je zakazana ranije, iskustva je imala od prvoga puta i vjerovala je da je baš ništa neće iznenaditi.  

 

Contração - A dor que traz o bem- . . . . Sigam também ---> @umparphoto

A post shared by Mari Cardoso (@maricardosofotografiadeparto) on

No, nakon što je dobila spinalnu i nakon što su lijekovi počeli djelovati, njeno je tijelo zahvatila treskavica. U početku je osjećala žmarce, mislila je da to samo njena psiha govori kroz takve reakcije, no tada se počela ozbiljno tresti. Cijelo tijelo prožela joj je groznica. To je bila takva navala adrenalina koja je u sekundi postala nepodnošljiva, da se mama pitala nije li nešto u anesteziji što joj tako smeta. Pomislila je i na hladnoću, pa je supruga tiho zamolila da pita mogu li malo uključiti grijanje u sali. Međutim, u sali je bilo dovoljno toplo. Suprug se čak lagano i znojio, što od vlastitog stresa, što od temperature, pa kada je mama naglas pitala zašto joj se onda to događa, tim u sali ju je utješio da se takve situacije događaju. Ne baš kod svakog carskog reza, ali relativno često.

Da bi ublažili njenu treskavicu, sestre su gornji dio tijela utoplile debelom dekom i tako je umotana dočekala svog malog princa.

Dakle, normalno je, no o tome se rijetko priča. Ali dobro je znati. Zar ne?

Jeste li i vi imale takvo iskustvo?

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara