Chef tvrdi: Cijelo vrijeme potpuno pogrešno pripremate gljive
KOD PRIPREMANJA gljiva, jedan od ciljeva je da na kraju ne budu previše vlažne. Da biste to postigli, najčešće se savjetuje da ih držite podalje od vode tijekom procesa pripreme te da eventualno dodate malo soli kako biste izvukli višak vlage.
No chef Jim Fuller nedavno je gostujući u TV emisiji podijelio potpuno suprotno mišljenje, a čini se da bi mogao biti u pravu.
Na australskoj mreži Channel 9 Jim je ispričao kako uvijek prvo kuha gljive, kuhajući ih dok ne postanu 'al dente' - pojam koji se češće koristi kada se priprema tjestenina.
Pojašnjavajući svoj kontroverzni stav, Jim je na Instagramu objavio video u kojem je detaljno opisao način kuhanja, počevši od stavljanja gljiva u veliki wok i dodavanja vode.
"Ono što se događa je da voda iz gljiva ustvari kuha gljive", objasnio je te dodao kako biste ih trebali kuhati dok voda ne ispari.
Nakon toga probajte gljive kako biste provjerili imaju li 'al dente' strukturu. Ako nemaju, dodajte još malo vode i pričekajte dok ispari. Nakon što nestane vode i gljive su gotovo kuhane, dodajte malo maslinovog ulja u tavu zajedno s aromatičnim začinima koje koristite, poput češnjaka, nasjeckanog luka ili drugog začinskog bilja, prenosi Metro.
Kako kaže, glavna pogreška je u tome da ljudi najčešće stavljaju gljive direktno na ulje ili maslac, a one potom upijaju masnoću te poprimaju potpuno drugačiji okus od onog kakav bi trebale imati.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati