Čips od tikvica
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
TIKVICE iz pećnice pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste umaka, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mesa.
Osim što su ukusne, tikvice su i iznimno zdrave, a posebno blagotvorno djeluju na oči. Dakle, za dobar vid, barem dva obroka tikvica tjedno. Energetska i nutritivna vrijednost sirovih tikvica je izuzetno velika. Osim ugljikohidrata, proteina i masti, one u sebi sadrže i sljedeće minerale: mangan, magnezij, fosfor, bakar, željezo, cink i kalcij. Vjerovali ili ne tikvice su odličan izvor vitamina C, a pored njega sadrže i vitamine B kompleksa, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, folnu kiselinu, pirodoksin, te vitamin K. Tu su još dijetalna vlakna, lutein, zeaksantin, te beta karoten.
Sastojci:
1 velika tikvica
malo sezama
100 g kukuruznog brašna ili prezle
malo mlijeka
sol
malo parmezana
Tekst se nastavlja ispod oglasa
papir za pečenje i malo ulja
Priprema:
Tikvicu isijecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje. Pomiješajte sve suhe sastojke. Ulijte malo mlijeka u jednu šalicu. Odstajale kolutove ocijedite. Svaki kolut uronite u mlijeko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalijepi. Zatim kolutove složite u posudu obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati