"Draga djeco, ostavite me na miru, imam i ja pravo na svojih pet minuta!" Zvuči poznato?

"Draga djeco, ostavite me na miru, imam i ja pravo na svojih pet minuta!" Zvuči poznato?

Foto: fotobeba

UNATOČ tome što obožavam svoju djecu stvarno imam poriv da ih ponekad maknem dalje od sebe. Zaista, ljubavi moje male - tako ste slatki, ali što je previše stvarno je previše jer i mama je biće kojem je potrebno malo intime. Ni ja vas ne diram dok gledate crtiće ili kada se konačno zaigrate zajedno - ne dirajte onda ni vi mene, barem u ovakvim situacijama. 
 
Ne trebam vas usred noći 

Ako vas je strah, ako imate noćne more - u redu, dođite, zavucite se, omotajte se oko mene - sve u redu, ali da mi ispričate što je xy jučer rekao u vrtiću, e to me usred noći stvarno, najstvarnije ne zanima. Kao ni to da ste gladni i žedni - niste, ne muljajte, laku noć, tišina spavanje!

Zamrljali ste se, naravno, ali ne morate mi zato to pokazati tako da se uvaljate pored mene na netom očišćenu sofu

Klinci imaju nevjerojatan talent da se zamrljaju od glave do pete sa svime što nije u krutom stanju. Pseći drekec, blato, pijesak, bljucka, sirup, sapun, marmelada, kinderlada, lada ova lada ona, majoneza, kečap, sirni namaz, pašteta, kakao, šminka, maslac, margarin, mlijeko, čaj, jogurt... slobodno nastavite niz. I ne, ne zamrljaju se oni malo po rukicama i obrazima. Ma kakvi. Od jednog griza kruha mrlje se cijede iza uha i iza koljena, i baš tada ne znaju ostati mirni tamo gdje jesu i vikati iz petnih žila kako to obično rade. Ma jok - baš tada imaju najveću želju sve te mrljotine podijeliti sa svojom mamom - doslovno i obilno. 

Zašto baš tada ne znaju ostati mirni i pričekati?

Tko se još budi prije zore? 

Osim što imaju savršen tajming za lagano maltretiranje usred noći, najčešće bez valjanog razloga, zašto pobogu imaju i taj poriv da se probude prije zore i pijetlova. Ne, niste se naspavali jer taman kada mene razbudite počet ćete s cendranjem koji je očiti znak vaše neispavanosti. Kunem se, jednom ću zaključati vrata i ostaviti vam dekicu pa ako baš imate tako silan poriv da se još po mraku izvučete iz vaših toplih kreveta, da vam barem ostavim mjesto gdje će vam biti ugodno i toplo dok razmišljate o tome zašto su mamina i tatina vrata zaključana. I bez kucanja, molim vas lijepo! 

>>>Mama ima tajnu i neće vam je reći - nikada!<<<

I mama bi se igrala 

Osim ako nismo hipsteri koji će i od seksa napraviti otvoreni edukativni sat, kako samo namirišite taj čas kada se mama i tata malo igraju? Instinkti su vam baš na mjestu onda kada ne bi trebali biti i iako nemate baš urođen poriv da se baš svaki put zavučete mami i tati u krevet, onda kada je to silno nepoželjno, e baš onda morate doći. I leći. I čuditi se kako mamu ne boli kada veliki tata legne na mamu? I zašto ako imamo veliki krevet, ležimo tako čvrsto zagrljeni? I što tatine gaće rade na podu kada mama uvijek vrišti da prljavi veš ima svoje mjesto! 

Draga djeco, to vam je zato što.... ma, u svoju sobu! Odmah! 

>>>Odustajem! Dosta mi je! Dajem neopozivu ostavku!<<<

Rajska kupaonica u troje

Ako postoji koja mama koja je već tri dana u komadu piškila, kakala i kupala se sama, unatoč maloj djeci koju ima, neka slobodno digne dva prsta! Nema. Nismo ni mislili. 

Čak ako kupaonica i ima uporabnu stvar koja se zove ključ, baš kada je mama pokušala tiho zatvoriti vrata za sobom, nečija je nogica, kao u filmu, već spriječila put zatvaranju. Ili je nadobudni trenutak trajao čak punu minutu pa taman kada opuštanje u osami, unutar četiri zatvorena zida, počne blagotvorno djelovati na mamine živce eto već nekoga. Mama tražio sam te. Mama gdje si bila. Mama meni se kaka. Maloprije si kakao. Samo malo, ja bi opet, s tobom. 
I mama bi sine. Ovaj put sama. Možda vam se dogodine ovaj mini san i ostvari. 
 
Ovako razmišlja jedna mama kao i, vjerujemo, sve druge mame, a svoj zabavni osvrt objavila je na stranici Scarry Mommy.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara