Ella Dvornik oduševila objavom: "Kako se ponašaju mame na internetu?"

Ella Dvornik oduševila objavom: "Kako se ponašaju mame na internetu?"
Foto: Instagram

DRUŠTVENE mreže su prepune grupa koje okupljaju roditelje, a sve s ciljem razmjene savjeta i iskustava. No, za one koji više vole ostati anonimni, takve "oaze" postoje i na mnogim forumima.

Ako ste se barem jednom našli u takvoj grupi, sigurno ste primijetili koliko je oprečnih mišljenja moguće tamo pronaći, ali i jedan zanimljiv fenomen. Naime, ljudi koji traže savjete o određenoj temi često ne pronađu odgovor na svoje pitanje niti ikakvu vrstu pomoći, ali zato dobiju ogromnu količinu savjeta koje uopće nisu tražili. Naravno, postoje i oni roditelji koji se ne ustručavaju nikoga kritizirati pa će rado javno ukazati na sve eventualne pogreške koje ste napravili (ili ćete tek napraviti) u roditeljskoj ulozi.

Takav obrazac ponašanja je uočila i Ella Dvornik koja je na svom Facebooku podijelila urnebesnu objavu u kojoj je vjerojatno uspjela okupiti sve tipove mama koje možete susresti u takvim grupama.

Evo što piše u njenom objavi pod nazivom "Mame na netu":

"Mama A: Kuća mi gori i dijete mi je unutra, što da napravim?

Mama B: “Promijeni mu dijetu, mi smo izbacili sve osim kelja i super mu je.

Mama C: Eterična ulja. Znam da je off topic: Al ja ih prodajem.

Mama D : Ma nije mu ništa Isuse. Ja nisam imala autosjedalicu k'o mala pa sam ok.

Mama E: NIJE DOBRO!!. Drugoj Sestrični moje frendice se to desilo i bio je rak, guglaj!

Mama F: Ja sam u nekretninama i rado bi ti pomogla pronaći novu kuću", piše Ella.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

No da ne bi bilo da sve majke daju samo beskorisne savjete, Dvornik je istaknula kako je "Mama G" upozorila na bezvezno trošenje vremena na ispitivanje stranaca umjesto da spašava dijete. Naravno, u cijeloj priči se odmah nađe i "Mama H", koja upozorava "Mamu G" na nepristojan ton razgovora.

Ipak, kakva bi to grupa bila ako se u njoj ne bi našlo i onih koji promoviraju "samo prirodno", kao i onih koji u cijeloj ovoj situaciji pokušavaju preusmjeriti pažnju na sebe.

"Mama I : Poštrcaj ga svojim mlijekom, majčino mlijeko liječi sve!!

Mama J : Pošto vas ima toliko u komentarima, jel mi možete reći molim vas dal' je ovaj test pozitivan, ovo mi je već 30. danas i nisam sigurna jel' vidim križić ili ne

Mama K: Hmmmm, tu mi nešto smrdi. Ima tu više toga čini mi se. Jel' nam možete napisati priču o sebi od rođenja do sad da možemo procijenit vaš život i reći vam gdje ste pogriješili.

Mama L: Da li je imao svih pet protupožarnih cjepiva? To bi mu ojačalo imunitet i zaštitilo ga od vatre!

Mama M: @mamaL kako te nije sram eksponirati svoje dijete takvim teškim metalima, koji potiču svakakva mentalna stanja.... Zašto podržavaš protupožarna cjepiva, zar ne gledaš dokumentarce?

Mama N: "Stavi kokosovo ulje na njega!

Mama O: Samo ga stavi na sisu da krene mlijeko. Ponuda potražnja, puno kože na koži.

Mama P: A da probaš onu metodu di se isplače? Mi smo probali u prošlom požaru i plakao je samo 10 minuta, od tad se nije bunio", napisala je Ella.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

No ni tu nije kraj. Sjetila se Ella i onih koji se kunu da njihova djeca nikada nisu plakala niti se osjećala usamljeno pa i u tinejdžerskoj dobi "svi još uvijek spavaju u istom krevetu". 

Kao i onih koji vjeruju u teorije zavjere, ali i zagriženih feministica koje se pitaju "zašto tata ne spasi dijete nego uvijek to moraju mame raditi".

"Mama U: Skini ga do pelene, možda mu je prevruće, izmjeri temperaturu, ako je više od 37 stupnjeva odmah idite na hitnu!

Mama V: Želim vam privući pažnju na ovog gospodina, mnogo mi je pomogao da zaradim novce klađenjem, ovo nije varka.....

Mama W: Ne slušaj ove gluposti, slušaj svoj majčinski instinkt!

Mama X: Šaljem molitve.

Mama Y: Ne nasjedaj, kad mu postane prevruće sam će izać'.

Mama Z: Iskoristi ovo slobodno vrijeme za sebe! Operi kosu! Nalakiraj nokte."

Da je ovog puta Ella Dvornik pogodila bit, pokazuje i ekspresan broj lajkova i oduševljenih komentara koje je prikupila na svoju objavu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara