Emotivno pismo ove mame natjerat će vas da iskoristite svaki trenutak s djecom

Emotivno pismo ove mame natjerat će vas da iskoristite svaki trenutak s djecom
Foto: Instagram

KADA ste roditelj, ponekad se dani čine kao vječnost, ali godine prolete. Toga je odjednom postala svjesna i mama Karell Roxas koja je za Mother.ly napisala tekst koji bi svaki roditelj trebao pročitati.

"Ljeto je stiglo i po mojoj glavi se vrte svi uzbudljivi planovi koje ću napraviti sa svojim djetetom. Idemo u zoološki vrt i na plažu. Želim mu vidjeti lice kad prvi put vidi krijesnicu", započela je svoj tekst.

Kako kaže, želi iskoristiti priliku da iskreno uživa u zajedničkim ljetnim noćima.

"Tako da već planiram dopustiti mu da ostane budan do kasnije u noć (samo nekoliko puta), kako bismo mogli zajedno jesti sladoled, smijati se i igrati pod mjesečinom", napisala je.

Priznala je kako ju je na razmišljanje o vremenu koje će provesti sa svojim djetetom nagnao komentar njene prijateljice koja je zaključila da "službeno imaju samo 18 zajedničkih ljeta sa svojom djecom".

"Srce mi je stalo. Moj sin ima već dvije godine pa sam brzo shvatila da imam još samo otprilike 17 ljeta. Sedamnaest ljeta zajedno kao obitelj. Za zajednički odmor. Za stavljanje nožnih prstiju u pijesak i špricanje vodom na plaži. Sedamnaest ljeta za uživanje u lijenim nedjeljama. Izležavanja po kauču tijekom ljepljivih, znojnih dana u kolovozu ili trčanja kroz prskalice.

Sedamnaest ljeta djetinjstva i vremena koje nam je namijenjeno kao jamstvo da smo u istom domu. Tijekom kojih rastemo zajedno umjesto odvojeno i tijekom kojih stvaramo uspomene kojih ćemo se s ljubavlju prisjećati jednog dana. Sedamnaest ljeta za istraživanje, avanture i otkrivanje novih mjesta.

Sedamnaest ljeta za roštilje, kukuruze na klipu, kriške lubenice i hamburgere", nastavila je.

Sve to dogodit će se prije nego što njezin sin postane punoljetan i pronađe vlastite prijatelje te postane samostalniji.

"Sedamnaest ljeta prije nego što odraste i krene stvarati vlastiti život. Kada će možda cijelo ljeto provesti daleko od nas, istražujući ​​svijet s prijateljima ili partnericom i kada će nam slati razglednice kako bi nas uključio u svoje avanture", napisala je ova mama.

"Ne želim oplakivati ​​nešto što još nisam izgubila, ali shvaćam koliko je vrijeme prolazno. A budući da ne mogu stisnuti pauzu i usporiti ga, pokušat ću uživati ​​i biti prisutna u svakom zajedničkom trenutku koji imamo. Jer vrijeme prebrzo prolazi, okreneš se dva puta, već ima 10 godina, to se pretvori u 15, a onda se to pretvori u: 'Obećavam da ću te nazvati, mama.' Zato, dok smo zajedno, smijat ćemo se i pjevati i ostati budni do kasno u noć i kampirati u dvorištu. Isključit ćemo mobitele i provoditi dane vani, uživajući ​​u vremenu koje imamo zajedno. Jer još uvijek imamo 17 ljeta zajedno. I to je mnogo", zaključila je mama te je mnoge natjerala na razmišljanje o vremenu koje imaju sa svojom djecom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara