Fotografije djece koja su se vratila u školu su srceparajuće, mnoge su razbjesnile

Fotografije djece koja su se vratila u školu su srceparajuće, mnoge su razbjesnile
Foto: Twitter

FOTOGRAFIJE djece stare 3 i 4 godine u školi u Torucoingu na sjeveru Francuske šokirale su ljude diljem te zemlje.

SRCEPARAJUĆE fotografije djece u predškoli koja sjede sama u izoliranim dijelovima su šokirala ljude diljem Francuske. Nastale su u Tourcoingu, gradu na sjeveru Francuske, uz granicu s Belgijom, i prikazuju dječake i djevojčice koji održavaju distancu boraveći u kvadratima označenima kredom.

Trogodišnjaci i četverogodišnjaci su se vratili u škole nakon što su francuske vlasti popustile mjere nakon dvomjesečne karantene.

“Ne mogu prijeći preko ovoga. Ovo je srceparajuće. Ovo se ne može nazivati školom”, napisala je Laurence De Cock koja je objavila fotografije.

Novinar Lionel Top autor je fotografija i kaže da se djecu upozorava da “ostanu u svojim zonama”.

“Kako bi se osiguralo poštivanje distance, učitelji su nacrtali kvadrate na podu za djecu. Oni se sada igraju, plešu, skaču i smiju zajedno, ali svatko je u svom kvadratu. Ne gledaju na to kao na kaznu”, kazao je.

Ipak, drugi izražavaju tugu i ljutnju jer im ove scene izazivaju takve osjećaje.

“Nikad nisam vidjela tužnije fotografije. Ovo je užasno”, kaže Myriam Cau.

“Ovo je nehumano, sramotno za učitelje i institucije. Horor”, dodaje još jedna korisnica Twittera koja se predstavila imenom Lily.

Glasnogovornik francuskog ministarstva obrazovanja izjavio je da učiteljima nisu dane specifične upute da označavaju kvadrate u kojima će boraviti djeca. No, potvrđuje da im je rečeno da održavaju razmak i pojasne djeci da ne dijele stvari s drugima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara