Iscrpljena mama priznala da brine da je protratila vrijeme na obrazovanje

Iscrpljena mama priznala da brine da je protratila vrijeme na obrazovanje
Foto: Facebook

KATE Swenson je majka trojice dječaka koja stoji iza bloga Finding Cooper’s Voice gdje dokumentira svakodnevicu, posebno detalje o odgoju autističnog djeteta. 

Sada je objavila tekst o realnosti majčinstva u kojem je priznala da “nije očekivala da će to biti toliko teško”. 

“Imam 36 godina i ozbiljnu krizu identiteta. Možda je to kriza srednjih godina. Ili postporođajna depresija. Možda sam umorna, predebela ili mentalno iscrpljena. Tko zna što je”, napisala je u uvodu pa je istaknula da svoju djecu smatra blagoslovom.

“Ali postoje dani ili tjedni kad se ne osjećam tako. Imam osjećaj da sam izgubila sebe. Gledam se u ogledalu i jedva se prepoznajem. To je doista zastrašujuće. Ne izgledam staro. Izgledam kao netko koga ne prepoznajem. Izgledam umorno. Izgledam kao da sam se prepustila. Izgledam ljutito”, nastavila je. 

Osim toga, u posljednje se vrijeme osjeća isprazno, kaže.

“Osjećam kao da sam protratila vrijeme na obrazovanje. Osjećam se kao služavka, kuharica i šofer. Osjećam kao da su moja djeca stalno bolesna i nema kraja prljavom rublju. Ne stanem u traperice. Znam da sam dobra mama. U to ne sumnjam. Ali istovremeno imam osjećaj da sam samo mama ponekad”, pojasnila je. 

Tuširanje je počela smatrati luksuzom, a najčešće nosi majice i tajice.

“Nisam znala da ću biti ljubomorna na supruga jer obavlja veliku nuždu sam i da će me to činiti ljutitom. Nemam hobije. Nemam vremena ni za što. Brinem samo o djeci i o domu. Na poruke odgovaram tri dana kasnije. Neprestano sam zauzeta i dosađujem se u isto vrijeme. Bizarno se osjećam”, zaključila je.

Swenson si je obećala ove godine pronaći ravnotežu i posvetiti se malo više sebi, a s njenom objavom su se poistovjetile mnoge mame. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara