Iskrenu objavu jedne mame o njezinom suprugu podijelilo je 500 tisuća ljudi

Iskrenu objavu jedne mame o njezinom suprugu podijelilo je 500 tisuća ljudi
Foto: Facebook, Deltha Katherine Harbin

MAMA dvoje djece Deltha Katherine Harbin je nedavno na svom Facebooku objavila fotografiju djece i supruga Phillipa Harbina. Na početku je opisala kakav je njezin suprug - predan roditelj koji voli tjesteninu i sir te priprema najbolje svinjske kotlete i vratinu - nakon čega je uslijedio potpuni zaokret.

Njezina objava je podijeljena više od 500 tisuća puta i prikupila je stotine komentara onih koji su osjetili potrebu podržati njihovu obitelj.

"Moj suprug ima 31 godinu", započela je te dodala kako je odrastao u obitelji u kojoj je svaka vrsta nasilja bila zabranjena pa čak nisu smjeli gledati ni Harryja Pottera.

"Moj muž nikad nije probao nikakve droge, čak ni travu. Nikad nije ukrao ni od koga, čak ni iz trgovine. Moj suprug se prema meni i našim sinovima ponašao kao prema članovima kraljevske obitelji. On u našoj lokalnoj crkvi vjerno služi i pomaže svima koliko može", napisala je.

Ipak, kako kaže, "unatoč svemu tome on je postao osumnjičeni".

"Jedne večeri dok se kasno vraćao kući s posla poželio mi je učiniti uslugu. Uzeo je moje ključeve i odvezao se iza ugla kako bi napunio spremnik mog automobila na benzinskoj pumpi. Tamo je bila i starija bijela žena i on je primijetio da se čini vrlo nervoznom jer je zurila u njega. Rekao je da je ušla u svoje vozilo, uzela telefon i odvezla se na područje u blizini benzinske pumpe. Za nekoliko minuta stigli su policijski automobili i opkolili ga. Ispitivali su ga zašto je vani. Ispitivali su ga i o tome što je radio tijekom dana. Rečeno mu je da odgovara opisu. Pitali su ga čiji je automobil koji je vozio. Rečeno mu je da ne može otići. Rečeno mu je da  u opisu jednostavno piše da je osumnjičeni crnac. Ne visoki crni muškarac, težak oko sto kilograma koji voli WWE, makarone i sir i Temptations. Jednostavno crnac. Starija žena ih je promatrala i policajci su shvatili da ih je ona pozvala jer joj je bilo sumnjivo njegovo ulijevanje goriva. Bio je osumnjičen jer je odgovarao opisu da je crn", opisala je nevjerojatnu situaciju u kojoj se Phillip našao.

Kako je navela, njezin suprug je bio bespomoćan, ponižen, bijesan. Trenutak ga je dijelio od toga da mu stave lisice na ruke kada im je prišao nepoznati čovjek.

"Stariji bijelac rekao je policajcima da nisu u pravu i da je moj muž došao iz drugog smjera od pljačke koju su spomenuli. Policajci su mog muža pustili nakon toga. Ne zato što im je moj muž više puta rekao da je nevin. Ne zato što su se u stražnjem dijelu mog automobila nalazile dvije autosjedalice. Glas moga muža nije značio ništa. Jedini glas koji je prodirao kroz te značke bio je bijeli", napisala je te zaključila: "Moj marljivi, srdačni, blesavi suprug kriv je zbog boje svoje kože i nije bilo apsolutno ništa što bi mogao učiniti po tom pitanju. Pogledom je natjerao ženu da pozove policiju."

Kako kaže, to nemilo iskustvo ih je promijenilo. Plakali su i osjećali se bespomoćno. Zbog njihovog i brojnih takvih primjera zamolila je ljude da napokon otvore oči i zatvore vrata rasizmu. Svoju priču je odlučila ispričati potaknuta događajem koji je cijelu Ameriku digao na noge, incidentom u kojem je policajac Derek Chauvin kleknuo na vrat Georgea Floyda, crnca u lisicama koji je preminuo dok je bio pod nadzorom policije unatoč tome što je zapomagao da ne može disati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara