Je li ovo doista stvaran pokazatelj što nosite, djevojčicu ili dječaka?

Je li ovo doista stvaran pokazatelj što nosite, djevojčicu ili dječaka?

Foto: WEHeartIt/Instagram

VEĆINA budućih roditelja, osobito kada su u pitanju buduće majke maštaju o dječaku ili djevojčici i mnogo prije nego započnu ozbiljno planirati dijete. Biranje imena, maštanje o uređenju sobe i biranju odjeće vrlo često je sastavni dio života i onih parova čije dijete još nije na putu. Nažalost, sve teorije o pozama kako začeti djevojčicu ili dječaka uglavnom su se pokazale netočnima. No, ono što sada možete je otkriti spol djeteta koje nosite bez ultrazvuka i pretraga!

Stručnjaci su, naime, pronašli način kako otkriti spol djeteta bez da uopće posjetite liječnika. I ovaj put se ne radi o metodama kao što su pretpostavke da su dečki aktivniji u trbuhu, da su mučnine jače s djevojčicama i slično. Rezultati istraživanja objavljeni su u PLOS ONE.

>>>Mame s iskustvom otkrivaju: Ovako ćete znati nosite li dječaka ili djevojčicu<<<

U masovnom istraživanju koje je trajalo posljednjih 23 godine, na uzorku od 68 milijuna novorođenčadi, utvrđeno je kako su žene koje su u trudnoći dobile manje kilograma češće rađale djevojčice. Mame koje su u trudnoći dobile manje od 10 u 51% slučajeva su rodile djevojčice. 


>>>Otkrivanje spola djeteta: Kada se mama razočara<<<

Istraživanjem je utvrđena povezanost između tjelesne težine trudnice i spola djeteta, no nije utvrđeno zašto je to tako. Također je dokazano kako su mame koje vrlo malo dobivaju na težini više izložene gubitku djeteta ako nose dječaka nego ako nose djevojčicu.

>>>Nekoliko narodnih praznovjerja: Nosite li dječaka ili djevojčicu<<<

Jedan od razloga za to je svakako taj što muška djeca imaju nešto veće metaboličke potrebe, te im je za razvoj potrebno više unesenih kalorija u tijelo majke.

>>>Simptomi u trudnoći koji otkrivaju spol - istina ili bapske priče?<<<

Bez obzira želite li djevojčicu ili dječaka, najzdravija opcija za vaše i zdravlje djeteta je dobiti u trudnoći između 11 i 16 kilograma. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara