Promijenila je mišljenje: "Ispričavam se svim majkama s kojima sam radila!"

Promijenila je mišljenje: "Ispričavam se svim majkama s kojima sam radila!"

Foto: Instagram 

ŽENE prije nego i same dobiju dijete često se ne mogu poistovjetiti s majkama, osobito u poslovnom svijetu gdje je napredovanje za te žene na prvom mjestu. Upravo na tu temu se Katharine Zaleski, osnivačica i predsjednica PowerToFly tvrtke namijenjene upravo povezivanju žena diljem svijeta koje rade u svijetu tehnologije i sudjeluju u pokretanju startupova, napisala je vrlo zanimljiv tekst u kojem se javno ispričava svim majkama s kojima je imala priliku radili.

Tek nakon što je dobila dijete Zaleski je shvatila koliko je zapravo težak posao usklađivanja roditeljstva i poslovnog života i stoga se odlučila ispričati svim majkama s kojima je radila.
Potajno je okretala očima i osjećala nezadovoljstvo kada majke zaposlene u njezinoj tvrtki nisu bile raspoložive za piće s timom dogovoreno u zadnji tren. Dovodila je tada u pitanju predanost majke svom poslu.

 

"I take my pleasures seriously, i work hard and pleasure well" 🍹 מה שאופרה וינפרי אמרה.

A post shared by Yael Glazer (@yaelglazer) on

 Žene s djecom smatrala je lošijim zaposlenicima od onih koje ne nose taj „teret“.

Kašnjenja majki smatrala iskazivanjem nebrige za posao, ne imajući na umu da one prije dolaska na posao moraju dijete spremiti i ostaviti u vrtiću, pa  zapravo dolazak u 8.30 na posao nije nešto što bi trebalo osuđivati sve dok majka savjesno radi svoj posao.

Nakon što je rodila shvatila je da više ni ona nije spremna na neplanirane sastanke ili druženja s kolegama s posla. Tada je morala odlučiti hoće li se vratiti na posao i nastaviti prijašnjim tempom te gotovo nikada ne viđati dijete ili će odustati od karijere koju je gradila posljednjih deset godina.

Upravo zbog djeteta napustila je novinarstvo i pokrenula nešto drugačije. Shvatila je koliko njezin startup ima velik potencijal upravo među ovom populacijom, ženama s djecom kojima rad od kuće savršeno odgovara. Omogućavanjem mamama da rade od kuće one su imate priliku biti produktivnije i ne gubiti dragocjeno vrijeme na putovanje na posao i s posla. Tako mamama ostaje dragocjenih sat do dva koje bi inače provele u javnom prijevozu za druženje s djetetom u prirodi. 

Ako majke rade od kuće, bolest djeteta neće im onemogućiti da određeno vrijeme posvete poslu, a istovremeno mogu brinuti za dijete. 

Mame su se pokazale kao vrlo dobre radnice jer imaju snažnu motivaciju, a i svjesne su da im veća produktivnost ostavlja više vremena za uživanje s obitelji. 

Katharine naglašava kako je majčinstvo budućnost za veliku većinu žena i upravo zato je vrlo važno stvoriti okruženje u kojima je majkama ugodno raditi, a da pritom ne moraju birati između karijere i obitelji.

 

Still recovering from a cold! Bleh. #cabinfever At least I have a #pretty #homeoffice #actresslife #makingtheatre.....finally!

A post shared by Lauren Steyn (@laurenjeannesteyn) on

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara