Kakva predivna gesta majke koja je upravo sahranila svoju bebu

Kakva predivna gesta majke koja je upravo sahranila svoju bebu

Foto: 123rf

DVIJE prijateljice u isto su vrijeme doživjele dvije totalno različite situacije prepune emocija, no pokazale su da prijateljstvo ne pozna granice. Unatoč svoj silini tuge koju proživljava jedna od njih. 
 
Riječ je o dvije Amerikanke - Lauren Casper koja je u trenucima sređivanja posljednje papirologije za za posvojenje malene djevojčice iz Etiopije doznala od svoje prijateljice Sarah Rieke vrlo tužnu vijest. 

Sarah su liječnice pred kraj trudnoće rekli da sumnjaju kako postoji velika vjerojatnost da njena nerođena kćer neće poživjeti dugo. Taj se scenarij nažalost i dogodio pa su dvije najbolje prijateljice u istim trenucima proživljavale veliku sreću i veliku dramu. 

Dogodilo se to još u studenom prošle godine, a cijelu priču objavila je Lauren Casper na svom privatnom blogu

Ona je naime krajem listopada dovela svoju djevojčicu Arsemu, a Susan je početkom studenog rodila kćerkicu Evie koja je, nažalost, poživjela tek četiri sata. 

Iako je znala za tu mogućnost, naravno da je bila shrvana do boli, a tješila ju je upravo njena prijateljica Lauren. Njih su dvije protekle mjesece proživljavale zajedno. Lauren je čak od Sarah dobila puno stvari koje su bile namijenjene malenoj Evie, pa je tako malena Arsema po dolasku svojoj majci bila umotana u istu dekicu u kakvoj je i malena Evie trebala doći iz bolnice. 

No kako je sudbina uplela svoje prste u ovu priču, Sarah ipak nije pokleknula. Pokazala je svu svoju hrabrost, svoju odlučnost da joj tuga ne stane na put sreći njene prijateljice pa je tako nakon sahrane svoje bebe nesebično došla svojoj prijateljici s jednim prijedlogom. 

Lauren se jako iznenadila kada joj je Sarah ponudila da mlijeko koje je joj je naišlo nakon poroda kćeri ne baca već da ga daje malenoj posvojenoj Arsemi. S obzirom da je pretpostavila kako će Lauren pristati na taj nesebičan čin, sa sobom je ponijela punu torbu zamrznutog mlijeka. Mlijeka koje će itekako dobro doći malenoj Arsemi. 


I doista, ta nas je gesta dirnula do suza, jer treba imati hrabrosti i volje nastaviti se izdajati iako je njena malena već odavno sahranjena. Na taj način Sarah je postala još važnija karika u njihovom prijateljsko-obiteljskom odnosu, a malena Arsema dobila je i "drugu" majku koja brine o njoj na tako važan i nesebičan način. 

Prijateljstvo je očito nadvladalo sve,  a ova je priča zapravo toliko divna da se jednostavno morala ispričati. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara