Kate Middleton progovorila o osjećaju izoliranosti nakon rođenja princa Georgea

Kate Middleton progovorila o osjećaju izoliranosti nakon rođenja princa Georgea
Foto: EPA-EFE

TIJEKOM posjeta dječjem centru Ely & Caerau u Cardiffu vojvotkinja od Cambridgea prvi je put progovorila o tome da se osjećala izolirano nakon prvog porođaja dok je njezin muž princ William kao pilot u RAF-u radio noćne smjene. Posjet je uslijedio nakon objave njezinog nacionalnog istraživanja pod nazivom “Pet velikih pitanja o djeci mlađoj od pet godina”.

Istraživanje bi trebalo omogućiti široj javnosti da podijeli svoju perspektivu o glavnim problemima i izazovima odgoja novih generacija. Dok je šetala centrom i slušala o uslugama koje se nude mladim roditeljima i djeci, Middleton je podijelila svoje iskustvo prve trudnoće i snalaženja s novorođenim djetetom.

"Taman sam rodila Georgea, a William je još uvijek radio u RAF-u tako da smo došli ovdje dok je George još bio novorođenče. Osjećala sam se užasno izolirano, nisam imala obitelj blizu, a William je stalno radio noćne smjene. Da sam barem imala ovakav centar u blizini."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@duchesscatherineofbritain) on

Carolyn Asante, voditeljica centra, odgovorila joj je da bi podrška koju pruža centar dobro došla svim roditeljima, bez obzira na njihov socijalni status.

"Kada postanete roditelj i puste vas iz rodilišta kući s malom bebom, ne znate gdje biste počeli. Barem je tako bilo meni", rekla je Asante i dodala da joj je iznimno drago što se ovim istraživanjem naglasak stavlja na prvih nekoliko godina života jer je to ključno razdoblje u razvoju i treba pokušati dati djeci što bolji start.

Na konferenciji povodom početka istraživanja u muzeju znanosti u Birminghamu Middleton je govorila o tome da su roditelji, njegovatelji, odgajatelji i obitelj u samoj srži brige za dijete u njegovim formativnim godinama. Tom je prilikom izjavila da kao roditelj u potpunosti razumije koliko pazimo na zdravlje i sreću svoje djece.

"Želim čuti što smatrate ključnim izazovima koji utječu na naše obitelji i društvo da bih se bolje fokusirala na rad tamo gdje je to najpotrebnije", poručila je i dodala: "Moja ambicija je pružiti trajnu promjenu nabolje za generacije koje dolaze."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara