Kim Kardashian progovorila o po život opasnim porođajima svoje najstarije djece

Kim Kardashian progovorila o po život opasnim porođajima svoje najstarije djece
Foto: Instagram

KIM Kardashian odlučila je progovoriti o tome kroz što je prošla rađajući dvoje najstarije djece, kćer North i sina Sainta. U videu objavljenom na YouTubeu otkrila je da su oba porođaja bila po život opasna, kako za nju tako i za djecu.

Porođaj s North krenuo je kad je Kim bila trudna 35 tjedana. Poput Beyonce, imala je preeklampsiju, a to je visok krvni tlak praćen bjelančevinama u mokraći ili zadržavanjem tekućine. Ovo stanje zahvaća pet do sedam posto trudnica, a razvija se između 20. tjedna trudnoće i kraja prvog tjedna nakon poroda. Žene koje su se suočile s preeklampsijom kažu da osjećaju jake glavobolje, imaju mutan vid i snažne bolove u trbuhu.

North je po porođaju težila nepuna dva kilograma, ali pred Kim je tek bilo najgore. Naime, njen život je i dalje bio u opasnosti zbog Placente accrete, odnosno posteljice koja je abnormalno srasla sa stijenkom maternice što izaziva zakašnjeli porođaj maternice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian)

"Od toga žene umiru u rađaonici”, dodala je reality zvijezda pa nastavila da je to nije spriječilo da ostane trudna drugi put. Međutim, i drugi porođaj je bio jednako kompliciran. Kako kaže, morala je proći kroz pet operacija da bi “popravila ono što je trudnoća napravila njenom tijelu”.

Nakon dvije traume, Kim je imala još dva smrznuta embrija, ali liječnici su joj ih odbili implantirati.

“Zato sam se odlučila za surogatstvo”, kaže.

Unatoč svemu kroz što je prošla, tvrdi, nikad nije požalila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian)

“Prošla bih opet kroz istu bol jer je to rezultiralo mojim bebama. Vrijedilo je”, zaključila je slavna mama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara