Kome smeta ovo novorođenče?

Kome smeta ovo novorođenče?

Foto: Instagram

OSIM što "banda" s Facebooka revno miče sve fotografije rađanja, čak i one na kojim se ne vidi baš ništa golo i vulgarno, odjednom je i Instagram ekipa počela s istim tretmanom. Ali inat je jači od nesuvislih pravila pa je australska porodna fotografkinja Jen Jenson na svojoj Instagram stranici Itty Bitty Photography tri puta uploadala jedno te istu fotografiju nakon što su joj je brisali s profila.

>>>Morate priznati da je ovo stvarno nevjerojatan prizor<<<

Fotka je zapravo stara nekoliko godina. Prvo je bila objavljena u cijelosti, na kojoj se vidjela i dobar dio mame za vrijeme rađanja, no kako je takva fotografija odmah izazvala burne reakcije, maknuta je. Međutim, nakon toga Jen ju je izrezala i objavila samo dio fotografije na kojoj se ne kuži ni mama, ni njena poza, niti se zapravo dobro vidi o čemu je točno riječi - fotografija je opet maknuta. Iako se na fotki vidi samo bebina glava, a u postu je jasno da je to je glavica koja je izvirila tijekom poroda te je Jen ostavila ovaj neobičan detalj plodne vode kako curi po bebinom nosiću, fotka je i kao takva nekome jako zasmetala. Pa je maknuta, ali inat i bijes koji je Jen pritom osjetila jer "kako itko ima pravo cenzurirati bebinu glavu?" pa je fotku opet objavila.

>>>Uživajte u pobjedničkim fotografijama rađanja<<<

Iz inata, iz činjenice da živimo u 2017. godini, iz ljutnje jer kome može smetati jedan ovakav trenutak... fotka je na njenom profilu osvanula opet.

 

Sharing again, as in my sleep deprived state, I went into edit the text of the image and accidently deleted it and can't work out how to reinstate it! Damn me and technology! So I am sharing again (sorry) New article by Scary Mommy is awesome! Check it out. Link in profile! "I decided I would have a go at reposting this image for the third time, I started to type some censored text to pop over it but then I looked at the image and thought what am I censoring? Either a midwives hand or a baby's head? This image is still floating around Instagram on pages that have so kindly shared it. So please let it stay here on my feed, as it is my image - I promise not to accidently delete it again. Ooops Look at this gorgeous squishy baby half born earthside, with amniotic fluid dripping from his nose (this photo has been flipped) Birthed at home by his amazingly strong mama, 😍 One from the archives - Shared with permission by the parents. #ittybittyphotography #ittybittybirth #hobart #tasmania #birth #labour #born #birthphotography #birthphotographer #hobartbirthphotographer #birthwithoutfear #midwife #doula #childbirth #baby #newborn #newbornphotography #hobart #childbirth #amazing #women

Fotografija koju objavljuje @ittybittyphotographytas

"U očekivanju da je možda opet maknu želim poručiti svijetu - kome može smetati ovakva prirodna stvar, rađanje koje nije i nikada ne bi smjelo biti vulgarno, slika bebine glavica na koju sam ja toliko ponosna, stav da se ovakve fotografije ne smiju pokazivati u javnosti... Sve je više porodnih fotografa koji će ustvari napokon prikazati svijetu kako izgleda priroda porod jer ne samo da mnogi nemaju priliku iskusiti tako nešto - žene diljem svijeta prije svog poroda žele znati kako jedan prirodan porod stvarno izgleda. Zato onda ti trenuci moraju ostati u mraku, zašto žene nemaju pravo biti informirane i na ovaj najslikovitiji način. A bez da itko pritom stavlja fotografije s detaljima koji će biti vulgarni i uznemirujući?"

>>>Biste li željeli imati ovakve fotografije?<<<

Izvucimo iz mraka taj tabu, jer porod je prije svega jedna predivna i sasvim prirodna stvar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara