Ljetno osvježenje koje se ne peče: Zbog ove sladoled-torte ćete rado prekršiti dijetu
SLADOLED-TORTA u tri sloja zvuči kao ostvarenje slatkih snova.
Naime, New York Times je objavio recept za upravo jednu takvu tortu, "Spumoni", i ekspresno zapalio Instagram.
Riječ je o talijanskoj vrsti sladolednog deserta koji se slaže u nekoliko slojeva. Najčešće sadrži višnje, pistaciju te čokoladu ili vaniliju, a ponekad i kandirano voće ili tučeno slatko vrhnje. Osim što za ovaj desert ne trebate paliti pećnicu, on ne zahtijeva nikakvo kulinarsko predznanje.
Sastojci:
1,5 litra sladoleda od pistacije
1,5 litra sladoleda od višnje
1,5 litra sladoleda od čokolade
50 amaretti keksića
1 mala staklenka ušećerenih maraschino višanja
600 mililitara vrhnja za šlag
5 žlica šećera
Priprema:
1. Kekse usitnite (a možete ih ostaviti i cijele) i utisnite u dno kalupa.
2. Preko njih stavite sladoled od višanja te na njega poredajte višnje.
3. Zatim stavite sladoled od pistacije te malo protresite kalup kako biste izbjegli pojavu rupica zraka u torti.
4. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na otprilike dva sata.
5. U drugi kalup jednakih dimenzija stavite plastičnu foliju, na nju zdrobljene preostale kekse, a na njih čokoladni sladoled. Stavite u zamrzivač.
6. Nakon što oba kalupa izvadite iz zamrzivača, kratko ih ostavite na sobnoj temperaturi. Potom drugi kalup preokrenite naopako i stavite na prvi kako bi vam keksi bili na vrhu torte i na njezinom dnu.
7. Tortu ponovno vratite u zamrzivač na oko 4 sata.
9. Prije posluživanja tortu ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi, izvadite je iz kalupa te ukrasite šlagom i preostalim višnjama.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati