Majke i očevi su povezaniji s djecom zbog karantene

Majke i očevi su povezaniji s djecom zbog karantene
Foto: Pexels

ČAK tri četvrtine roditelja smatraju da su povezaniji s djecom zbog karantene. Naime, epidemija koronavirusa u većini zemalja je dovela do potpunog zatvaranja. Iako mnogima nije bilo jednostavno balansirati poslovne obveze i brinuti o djecu, boravak unutar četiri zida ima i neke dobrobiti kojih dosad nismo bilo svjesni.

Iako 67 posto roditelja kaže da su bili pod povećanim pritiskom, njih 74 posto smatraju da su učvrstili odnose s djecom.

Dvije trećine majki i očeva (67 posto) kažu da su bili prisutni kad je njihovo dijete ostvarilo neko novo postignuće koje bi, da nije bilo karantene, vjerojatno propustili. To uključuje prvu izgovorena riječ, prvi osmijeh ili prvu samostalnu vožnju bicikla.

Istraživanje je provela tvrtka Johnson’s Baby i ono je otkrilo da su posljednji mjeseci imali pozitivan učinak na roditeljstvo.

S obzirom na to da su provodili više vremena s djecom, roditelji kažu da su naučili biti strpljiviji (67 posto), bolji (32 posto) i nježniji (32 posto). 

Anketa je provedena među 1505 roditelja od kojih dvije trećine (65 posto) kažu da su uživali u zajedničkim obrocima koje su zbog poslovnih obveza zanemarili. 

Jedino ranije provedeno istraživanje pokazalo je da je karantena pozitivno utjecala na očeve koji su se više angažirali oko brige o djeci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara