Malena dobila cijeli restoran za nula kuna

Malena dobila cijeli restoran za nula kuna

Foto: Facebook

KAD SE male ruke slože, kada postoji ideja i volja da se djetetu pruži nešto ovako super, uopće nije potrebno uložiti ni kunu. 

Fotografije koje vidite proizvod su majke s Filipina koja je svojoj malenoj kćeri napravila cijeli restoran za igru, a ključna je riječ - recikliranje. 
 
Sve što vidite na fotografijama su stvari koje su nekada imale drugačiju svrhu, a mama Rodessa Villanueva povela se onim dobrim eko principom 6 R - recycle, reuse, reduce, refuse, rethink, repair - i svojoj djevojčici dala fenomenalnu igraonicu. Da, da - ne igračku već igraonicu koju će, uzgred rečeno, uvijek moći preraditi, nadopuniti, promijeniti - jer ideja joj očito ne nedostaje. A vjerujemo, ni materijala. 
 
Ako malo bolje pogledate fotografije vidjet ćete koliko je cijeli ovaj koncept i više nego izvediv, i da vam doista ne treba ništa više osim mašte i ideje kako od stvari koje već imate u kući napraviti nešto drugo. 
 
Pladanj ili zdjelu, ako okrenete, dobijete sudoper. Stari telefon za primanje narudžbi. Pumpica od šampona umjesto slavine. Kutija za mikrovalnu, kutija za frižider, nešto papira, nešto naljepnica, nešto vlastitog crtanja, i uz puno truda i ništa novaca djetetu ćete priuštiti "igračku" kakve nema ni u najboljoj trgovini! 
 
A ukoliko vam sve ovo izgleda nestvarno i neizvedivo, dodatne ideje možete naći na internetu - većinom na Pinterestu ili u Facebook grupama poput  Razvojne igre za djecu gdje su mnoge majke u Hrvatskoj već pronašle čitav niz korisnih ideja za izradu kuhinja, kuhinjskih elemenata te mnogih drugih praktičnih "igračaka". 

Počelo je ovako: 

 
  

 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara