Mama blizanaca koji su umrli jer ih je tata zaboravio u autu: "On je divan otac"

Mama blizanaca koji su umrli jer ih je tata zaboravio u autu: "On je divan otac"
Foto: Facebook

MAJKA jednogodišnjih blizanaca koji su umrli nakon što ih je tata ostavio u automobilu i otišao na posao, brani supruga i tvrdi da je “dobra osoba i divan otac”.

Marissa Rodriguez oplakuje gubitak dvoje djece, Phoenixa i Lune, koji su umrli u automobilu u New Yorku u kojem su bili zaključani u petak, 26. srpnja, od 8 do 16 sati, dok je njihov otac bio na poslu.

39-godišnji Juan Rodriguez zaplakao je u subotu kad se izjasnio da se ne smatra krivim po dvije točke optužnice. Naime, optužen je za namjerno ubojstvo i ubojstvo iz nehaja, prenosi NBC New York. Pušten je na slobodu uz jamčevinu od 100 tisuća dolara.

“Ovo je moja najgora noćna mora. Sve što radim me podsjeća na moje slatke, inteligentne, prekrasne bebe i još ne vjerujem što se dogodilo. Premda me strašno boli i dalje volim svog muža. On je dobra osoba i sjajan otac. Znam da nikad ne bi namjerno naudio našoj djeci. Nikad neću preboljeti ovaj gubitak i znam da si on nikada neće oprostiti ovu grešku”, poručila je Rodriguez javnosti.

Temperatura u automobilu u kojem je otac zaboravio djecu premašila je 42 Celzijusa, stoji u policijskom zapisniku. 

Podsjetimo, Rodriguez je nakon osmosatne smjene u medicinskom centru u Bronxu sjeo u automobil i odvezao se dva bloka dalje, a onda uočio djecu s pjenom u ustima. Odmah je pozvao hitnu pomoć.

“Moje bebe su mrtve, ubio sam svoje bebe”, govorio je Rodriguez, inače socijalni radnik, na mjestu događaja, objavio je NBC New York.

“Ovo je strašna nesreća i trebam ga uza sebe da skupa prođemo kroz sve ovo. Luna i Phoenix će zauvijek živjeti u našim srcima i teško nam je razumjeti što se dogodilo. Moramo tugovati, biti jaki i čvrsti zbog naše djece”, zaključila je neutješna majka.

Neprofitna organizacija KidsAndCars.org također je stala u obranu oca.

“Slomljeni smo nakon što smo čuli da je otac nesvjesno ostavio blizance na stražnjem sjedištu svog automobila i otišao na posao. Nekoliko sati nakon što su mu djeca umrla je optužen za ubojstvo. Nije dovoljno vremena utrošeno na provođenje cjelovite i temeljite istrage. Svi dokazi upućuju da je riječ o divnom ocu, prepunom ljubavi koji nije bio svjestan da su mu blizanci u automobilu cijeli dan. Ovakve tragedije se mogu dogovoriti i odgovornim roditeljima”, poručila je u izjavi za NBC News predsjednica organizacije Janette Fennell.

KidsAndCars.org se zalaže za ugradnju sigurnosnih sustava za uzbunu u automobile kojima bi svrha bila zaštititi djecu i životinje koja ostaju bez nadzora u vozilima.

Prema podacima kojima raspolažu, od 1990., više od 900 djece je umrlo u vrućim automobilima, a ove godine 21.

Fennell savjetuje da svaki roditelj, u svrhu prevencije ovakvih tragedija, provjeri sva sjedala prije zaključavanja automobila ili namjerno odluči neku neophodnu stvar poput novčanika odlagati na stražnje sjedište kako nikad ne bi napustio automobil bez da se prije osvrne straga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara