Mama dječaka s autizmom iz Zagreba pokrenula buvljak za sinovu skupu terapiju

Mama dječaka s autizmom iz Zagreba pokrenula buvljak za sinovu skupu terapiju

FOTO: Facebook/Buvljak za Jonu

ANA Meštrović iz Zagreba je mama dječaka s autizmom, Jone (4). Ovaj četverogodišnjak ima poremećaj autističnog spektra i ne može funkcionalno koristiti jezik. Dječaku je teško izreći najjednostavnije rečenice poput "Mama, gladan sam" ili "Mama, boli me", piše mama Ana na Facebooku.
Buvljak za Jonu i njegove vježbe

Ana i Jona moraju ići na terapiju svaki dan po nekoliko sati. Mjesečno moraju izdvojiti najmanje 4000-5000 kuna samo na vježbe. Mama Ana odlučila je uzeti stvari u svoje ruke i napraviti stranicu na Facebooku "Buvljak za Jonu" na kojoj prodaje stvari koje joj više ne trebaju, ali i stvari koje su joj donirali prijatelji.


Država im ne pomaže

"Državni sustav koji bi nam omogućio kontinuiranu terapiju, u količini koja čini razliku - u našoj zemlji ne postoji, pa plaćamo privatno, kao i svi drugi roditelji u našoj situaciji. Broj djece s ovom i sličnim dijagnozama raste iz dana i dan. Zadnjih mjeseci smo ostvarili veliki pomak i sada nikako ne želimo stati jer je neuroplatičnost mozga je najveća do 6,7 godine, poslije je kasno. Što smo napravili do škole - napravili smo", napisala je Ana u svojoj objavi i istaknula kako im svaka kuna enormno puno znači te poziva ljude dobra srca da se pridrže stranici i pomognu koliko mogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara