Mama pokazala što se dogodi kad se djeci zabrane mobiteli, laptopi i televizija

Mama pokazala što se dogodi kad se djeci zabrane mobiteli, laptopi i televizija
Foto: Instagram

JEDNA od najudobnijih i najljepših stvari koju možete učiniti je provesti cijelo subotnje jutro u krevetu.

Majka, spisateljica i blogerica Molly DeFrank otkrila je iz prve ruke da ograničavanje vremena koje njezina djeca provode zalijepljena za ekrane mobilnog telefona, televizije i računala donosi pozitivne promjene u navikama, prenosi portal BoredPanda.

Na društvenoj mreži objavila je fotografiju svoje obitelji koja u krevetu čita knjige u subotnje jutro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Molly DeFrank (@mollydefrank) on

"Moja djeca vole gledati u zaslone mobitela, televizije ili laptopa, ali ti zasloni ne vole moju djecu. Ispada da su upravo ti zasloni moju djecu učinili mrzovoljnima i rastresenima. A to nije ono što želim za svoju djecu", napisala je DeFrank na Instagram profilu.

Molly je objasnila kako je do svega toga došlo.

"Jednog dana kad sam se vratila kući s posla, moje dijete me dočekalo na vratima i prvo što me pitao bilo je može li se igrati na mom telefonu. Rekla sam ne. To je bila kap koja je prelila čašu", objasnila je.

Suprug i ona su odlučili kako će djeci zabraniti gledanje u zaslone.

"Rekli smo djeci da gledanje u zaslone više nije opcija u našem domu. Nakon što je plakanje, šmrcanje i škrgutanje zuba nestalo, svi su krenuli dalje. Ono što je započelo kao detoksikacija od 30 dana, postao je način života u našoj kući. Prestanak je bio šokantno jednostavan, iznenađujuće održiv, a moja devetogodišnja kći mi je u nekoliko navrata rekla da je sretna što su im to zabranili", izjavila je Molly.

Neke od prednosti ograničavanja gledanja u ekrane uključuju veću kreativnost, razvitak mašte, buđenje znatiželje, bolji san, više sreće i bolji stav. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara