Mama poslala važnu poruku djevojčicama: "Možete biti i princeze i sportašice"

Mama poslala važnu poruku djevojčicama: "Možete biti i princeze i sportašice"
Foto: Facebook

GRANICE ne postoje, a svim je djevojčicama to jasno dati do znanja odlučila fotografkinja Heather Mitchell iz Alabame čija osmogodišnja kći Paislee trenira softball.

"Jedna od mama rekla mi je da moja kći nije sportašica, da je previše ženskasta. Nisam mogla spavati zbog toga. Razmišljala sam zbog čega bi morala birati", izjavila je Mitchell koja je majka i 15-godišnje Ivy.

Mitchell se i sama u srednjoj školi bavila sportom, a istovremeno nosila šminku, i smatra da djevojčice ne bi trebale birati između te dvije stvari. To ju je inspiriralo za seriju fotografija kojima je prikazala djevojčice kao princeze i sportašice.

Osim kćeri Paislee, pozirale su joj i druge djevojčice odjevene u haljine kakvih se ne bi posramile princeze i s tijarama na glavi te sportskom opremom u rukama. Fotografije je objavila na Facebooku i u vrlo kratkom roku oduševile su mnoge roditelje.

"Jer ti to sve možeš", jednostavno je napisala na Facebooku.

Fotografije i poruka koju je poslala oduševile su stotine ljudi koji smatraju da je u pravu: djevojčice mogu biti što god požele.

"Nadam se da će svaka djevojčica vidjeti ove fotografije i shvatiti da ne postoji kutija u koju se mora uklopiti. O čemu god sanja, može to i postići", poručila je Mitchell.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara