Mama slučajno otkrila “lijek” za strije i postala hit na internetu

Mama slučajno otkrila “lijek” za strije i postala hit na internetu
Foto: Facebook

NAKON rođenja kćeri, Chantelle Clarke iz Kanade je shvatila da joj je trbuh prepun strija. Kako bi ih pokušala ublažiti, odlučila je vlastitim mlijekom mazati lijevu stranu trbuha. Nakon samo dva tjedna uočila je vidljivu razliku. Neželjene strije su počele blijediti i od tamno crvenih postale svijetle.

Svoje otkriće podijelila je na Facebooku, a kao dokaz predočila fotografije. Njena objava postala je viralni hit i nezaustavljivo se širi internetom.

“Utrljala bih mlijeko svaki put kad sam dojila dijete. Pustila bih da se osuši na zraku i potom odjenula majicu. Radim to već otprilike tri tjedna, a beba mi sad ima dva mjeseca”, pojasnila je.

Naravno, Clarke ne misli da će njeno otkriće biti djelotvorno za svaku ženu, ali sigurna je da ne može odmoći.

“Primijetila sam veliku razliku, ne samo u boji nego i u veličini strija. Ne mogu obećati da će sigurno djelovati na svakoga, ali sigurno pomaže. Ne postoji ništa loše u strijama, ali lijepo je znati da mogu brže izblijediti”, dodala je.

U komentarima su joj se javile neke žene koje su također mazale strije i nepravilnosti na koži vlastitim mlijekom i kunu se u njegovu učinkovitost.

“Da! Zato su i moje strije tako svijetle.”

Majčino mlijeko dokazano ima brojne prednosti. Naime, istraživanje iz 2016. čiji su rezultati objavljeni u časopisu Mucosal Immunology, pokazalo je da majčino mlijeko pomaže u liječenju infekcija te smanjuje bol i upalu. 

U svakom slučaju, prije nego što počnete nanositi izdojeno mlijeko na vlastite strije, posavjetujte se o tome s dermatologom ili medicinskim profesionalcem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara