Mama upozorava: "Provjerite svoje kade, moj sin se otrovao olovom"

Mama upozorava: "Provjerite svoje kade, moj sin se otrovao olovom"
Foto: Kidspot

ANONIMNA žena odlučila je na društvenim mrežama podijeliti svoju priču. Naime, kako tvrdi, njen četverogodišnji sin postajao je sve emotivniji i patio je od nesanice, a ona je sve te simptome na početku pripisivala autizmu od kojeg dječak boluje.

No, kako se njegovo stanje stalno pogoršavalo, liječnik je inzistirao na tome da naprave dodatne nalaze kako bi otkrili postoji li neki drugi problem. Roditelji su pristali na to, a onda su ostali šokirani kada su saznali da se u organizmu njihovog sina nalazi visoka razina toksičnog olova.

Da bi otkrila kako se uopće olovo našlo u njegovom organizmu, odlučila je kupiti pribor za testiranje i potražiti ga u vlastitom domu. Samo jedan potez po kadi bio je dovoljan da testna trakica istog trenutka pocrveni, što je bio jasan znak da se upravo tu nalazi velika količina olova.

"Cijelog sam se života svakodnevno kupala u toj kadi. Imam i 13-mjesečnog sina koji je također bio izložen olovu posljednjih godinu dana", ispričala je zabrinuta mama za Kidspot te je dodala kako je cijela kupaonica napravljena kada i kuća, između 1954. i 1956. godine.

"Moj cilj je bio pronaći i eliminirati izvor olova jer liječenje ne može započeti sve dok postoji izloženost izvoru", objasnila je te dodala kako su oni sad usredotočeni na liječenje, a svojim primjerom su htjeli upozoriti i druge roditelje da provjere svoje kade.

Također, važno je naglasiti da se simptomi trovanja olovom kod djece ponekad teško prepoznaju, a najčešće uključuju kašnjenje u razvoju, poteškoće u učenju, razdražljivost, gubitak apetita ili težine, tromost i umor, bolove u trbuhu, povraćanje, zatvor i gubitak sluha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara