Mame koje su morale rađati s maskom na licu progovorile o svom iskustvu

Mame koje su morale rađati s maskom na licu progovorile o svom iskustvu
Foto: Twitter

RAT argumentima za i protiv nošenja maski ne prestaje. Dok jedni čvrsto zagovaraju nošenje maski i vjeruju kako one mogu pomoći u zaštiti od širenja koronavirusa, drugi su potpuno suprotnog mišljenja. Štoviše, i jedni i drugi poprilično oštro zastupaju svoje stavove pa su diljem svijeta zabilježeni i incidentni.

No brojne rodilje ljute upravo incidenti koje su izazvali ljudi koji odbijaju nositi masku. Naime, trudnice diljem Amerike moraju nositi maske čak i tijekom porođaja, a neke od njih su odlučile javno progovoriti o svom iskustvu.

"Moja mama radi u salonu, a njeni se kupci cijelo vrijeme žale na nošenje maski", rekla je Lockhart, učiteljica iz Teksasa u razgovoru za Today te dodala: "Ako sam ja mogla roditi s maskom, mislim da klijenti mogu preživjeti šišanje s njom na licu."

"Nosila sam masku dok sam rađala dijete. Tko su ti slabi luzeri koji cvile zbog nošenja maski dok obavljaju polusatne zadatke?" zapitala se spisateljica Steph Cha.

"Nosila sam je i kad sam vidjela svoje dijete na intenzivnoj njezi, iako je to značilo da moram čekati da ga poljubim sve dok ne dođemo kući. No naravno, vama je potrebno duboko disati dok prolazite kroz odjel zaleđene hrane...", zaključila je.

"Ako mogu nositi masku tijekom 38-satnog porođaja, carskog reza i oporavka... Vi to možete učiniti dok trčite u trgovinu i obavljate druge zadatke", smatra Kershner koja ima astmu.

"Nošenje maski je neugodno. Ne gubite svoju slobodu. Nema veze što vam je malo neugodno, dopustite da se međusobno zaštitimo", istaknula je ona u razgovoru za Today.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara