Najčudnije (i najneugodnije) promjene kroz koje prolaze trudnice

Najčudnije (i najneugodnije) promjene kroz koje prolaze trudnice
123RF

SVAKA faza trudnoće donosi nešto novo. Ponekad trudnice prolaze kroz neobične promjene na koje ih nitko nije upozorio. Donosimo vam neke iznenađujuće promjene u trudnoći koje nisu nimalo ugodne, piše goodhousekeeping.com

Velika stopala

Stare cipele će vam vjerojatno biti tijesne jer se kod većine trudnica stopala povećaju u trudnoći. To se događa zbog prevelike težine i oticanja stopala.

Pojačan rast dlačica 

U trudnoći je kosa gušća i bujnija, ali zato i dlake na drugim dijelovima tijela pojačano rastu.

Osjetljivost na svjetlo

Ne priviđa vam se, zaista je moguće da zbog glavobolja i vrtoglavica imate i problema s vidom. 

Pucanje kose

Premda je većini trudnica kosa izrazito gusta u trudnoći, nekima dolazi do lakšeg pucanja. Kosa tada gubi sjaj i volumen te izgleda beživotno.

Čudni mirisi

Osjetljivost na mirise je također normalna u trudnoći. Još u ranoj fazi trudnoće osjet za ukus je izrazito osjetljiv, čak i na najblaži miris hrane.

Privatni dijelovi 

Moguće je da će vaši intimni dijelovi tijela blago promijeniti boju i poplavjeti.

Curenje mlijeka

Grudi se rano u trudnoći počinju mijenjati, a nekim trudnicama već nekoliko tjedana prije termina poroda počinje curiti mlijeko iz dojki. Curenje nastaje zbog povećanog stvaranja hormona prolaktina koji priprema dojke za dojenje bebe.

Promjene na koži

Gotovo u svake trudnice vidi se određeni stupanj povećane pigmentacije kože. Promjene se javljaju već u prvom tromjesečju trudnoće. Također, postojeći madeži mogu se promijeniti tijekom trudnoće, a moguća je i pojava novih.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara