Neobično priznanje blogerice: Mozak jedne majke izgleda upravo ovako

Neobično priznanje blogerice: Mozak jedne majke izgleda upravo ovako
Foto: Facebook/Anneliese Lawton

KADA ste majka, vaš trud da obitelj i dom održite u savršenom redu često ostane potpuno neprimijećen. Štoviše, ponekad imate osjećaj da vas vlastita djeca sabotiraju.

Upravo je o tome progovorila majka, blogerica i spisateljica Anneliese Lawton. Naime, na svom je blogu Grown Up by Anneliese Lawton otvorila dušu i priznala kako je njezin mozak, od kad je postala majka, u potpunom kaosu. Baš poput njezinog dnevnog boravka. 

 

"Zabavna činjenica: Jučer sam čistila kuću. Konkretno, provela sam nekoliko sati čisteći kuću", započela je blogerica svoju ispovijest te dodala kako se potrudila ukloniti svaki otisak dječjeg prsta s apsolutno svih površina. Složit ćete se, kada poput Lawton imate dvogodišnjeg i desetomjesečnog pomagača, to je poprilično zahtjevan zadatak.

"Još sinoć sve je izgledalo poprilično dobro. Netko je mogao upasti u kuću i ne bi me bilo sram.

Moja je kuća bila ugodna, a um mi je bio smiren."

No sve se promijenilo nakon što su njezini dječaci ustali na lijevu nogu. Poznato, zar ne?

 

"Mislim, pogledajte ovo. Pelene na podu. Bor nema ukrase. Nasumični komadići kartona i odjeće razbacani. Da ne spominjem bananu na podu i mlijeko proliveno po kauču.

Tjeskoba.

Upravo tako moja tjeskoba izgleda u fizičkom obliku.

Tako moj um izgleda dok pokušava držati korak sa svime", napisala je blogerica i tako javno priznala ono o čemu mnoge majke šute. 

Kako bi preduhitrila negativne komentare, Anneliese je istaknula kako joj je jasno da će njezina djeca jednoga dana odrasti i otići, kao i da uživa u trenucima s njima, ali i da je život u stalnom kaosu itekako košta živaca.

 

Kako kaže, ponekad ima osjećaj da joj dani prolaze u pokušajima da se izbori s emocionalnim, fizičkim, financijskim i mnogim drugim problemima. No uvijek joj nedostaje vremena. Baš kao i mnogim drugim mamama.

"Iskreno, roditeljstvo mi poprilično nalikuje na moj dnevni boravak. To je hrpa neorganiziranog kaosa", napisala je.

Kako kaže, iz dana u dan se iskreno trudi, ali postoje dani kada se potpuno raspadne.

"Nedostajat će mi moje bebe, ali kaos nikada", zaključila je.

Njezina objava podijeljena je gotovo 16 tisuća puta, a ako je suditi prema mnogobrojnim komentarima, i mnoge druge majke bi imale štošta za ispričati o ovoj temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara