Od iPoda za vaginu do madraca s rupom - trudnički proizvodi za koje vjerojatno niste ni znale da postoje

Od iPoda za vaginu do madraca s rupom - trudnički proizvodi za koje vjerojatno niste ni znale da postoje

Foto: Amazon.com/internet

TRUDNOĆA JE  biznis koji sve više uzima maha i htjele mi to priznati ili ne, mnogo je žena koje će vrlo rado posegnuti za bilo kakvim novotarijama za koje procijene da bi im mogle dobro poslužiti.

Trudnoća je isto tako vrijeme u kojem je žena posebno osjetljiva na svoje tijelo, usput brine ne samo o sebi već i o svojoj budućoj bebi, pa su se mnogi inovatori okrenuli osmišljavanju proizvoda koji bi trebali olakšati to drugo stanje. Olakšavaju li oni to doista ili je tu tek riječ o pukoj navlakuši, to trenutno ne znamo - no ako je ijedna od vas probala neki od ovih novijih trudničkih proizvoda, ne libite se ocijeniti ga. 
 
A proizvoda ima puno i neki od njih možda bi zaista mogli biti korisni. 
 
Donosimo vam mali popis -  od iPoda za vaginu, znanog kao Babypod, do ulja za međicu, trudničkih tregera i blagoslovljenog madraca s rupom za trbuh. 
 
iPod za vaginu 

Dakle - iPod za vaginu. Očito nije više dosta bebu u trbuhu filati muzikom sa slušalica, jer su se proizvođači dosjetili muziku donijeti tik do maternice - u samu vaginu gdje će puštati zvukove uz samu bebinu glavicu. Proizvođači se kunu da je proizvod siguran i ne smeta trudnicama. Masažno ulje za međicu
 
Nešto logičnija i vjerojatno potrebnija stvar je ulje za međicu koje bi se, očekujete li prirodan porod, trebalo početi mazati, odnosno umasiravati u kožu međice, otprilike dva mjeseca prije poroda. Učinak bi trebao biti mekša i rastezljivija koža kako prilikom poroda ne bi došlo do pucanja. 


 
Edukativne lekcije za bebu 

Babyplus Educator Sustav namijenjen je roditeljima koji već i bebu u trbuhu žele podučiti osnovama - kako bi već po izlasku na svijet bili spremniji razvijati svoje kognitivne vještine. Ovaj proizvod ima snimljene lekcije s različitim zvukovima i ritmovima koji se impulsima prenose kroz trbuh, a kako piše u recenziji proizvoda - navodno su bebe već po rođenju pametnije od drugih, spremnije "učiti" te pokazuju bolje rezultate u školi. 


 
Podržači za trbuh i pubičnu zonu 
 
Baby Belly Band za sve one koji imaju osjećaj da bi im sve moglo ispasti. Ako ste jedna od trudnica koje se sustavno bore s takvim osjećajem - ovo je proizvod za vas.

 
Trudnički tregeri 
 
E, ovo je jedna od stvari koja bi mogla dobro doći svim trudnicama - tregeri na čičak koji se lako namjeste i dobro podržavaju hlače. Znamo da postoje trudničke hlače sa širokom gumom koja se može prebaciti preko dobrog dijela trbuha ili ostaviti ispod njega, ovisno kako kome hlače stoje ili kako koga žulja, no hlače često znaju kliziti prema dolje što bi ovakvi tregeri mogli zaustaviti. 


 
Pojas za trudnički trbuh 

Trudnice koje osjećaju veliku bol u križima i donjem dijelu trbuha zbog njegove težine mogle bi početi uživati u trudnoći uz pomoć ovakvog širokog pojasa koji se može namjestiti prema individualnoj veličini te dobro stisnuti i podržati trbuh. 

 
Žličica za urin

Sjetite se svakog pregleda kod doktora koji počinje ne baš ugodnim piškenjem u čašicu u prljavom toaletu. Ova žličica mogla bi olakšati stvar jer je jednostavna za primjenu - ima dugačku dršku i dosta veliku zapremninu u koju je jednostavno popiškiti se te prebaciti sadržaj u čašu. 

 

Korzet s umetkom za hlađenje ili grijanje 

Postporođajne tegobe nakon epiziotomije nekim su ženama jednostavno neugodne, pa da bi ublažili takve probleme proizvođači su osmislili korzet s umetcima za led koji će hladiti područje oko reza, odnosno, s umetcima u koje je moguće umetnuti vruću voda koja će grijati to područje. A nakon oporavka, umetci se mogu lako oprati i sačuvati primjerice za grijanje "ženskog" područja prilikom eventualnih bolnih menstruacija. 


 
Madrac s rupom

Posljednji u nizu ovih navodno korisnih stvari za trudnoću jest madrac za napuhavanje s rupom 
za trbuh koji može služiti za uživanje na vodi, ali i kao krevet na kojem se trudnica s izbočinom konačno može ispružiti potrbuške. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara