Ova žena je optužena da je dojenjem ubila svoju dvomjesečnu kćer

Ova žena je optužena da je dojenjem ubila svoju dvomjesečnu kćer
Foto: Twitter

BRANDI Froeba iz Louisiane suočena je s optužbom za ubojstvo drugog stupnja. Tereti je se da je dojenjem izazvala smrt svoje kćeri Daisy, stare tek šest tjedana.

Naime, pretpostavlja se da je majka dojila kćer nakon upotrebe metamfetamina, ilegalne opojne droge za koju policija vjeruje da je otrovala dijete kroz njezino mlijeko.

Sve se dogodilo još u kolovozu 2018. godine, a pozornost javnosti je izazvalo nakon što je ondašnja policijska postaja objavila obavijest o zločinu na Twitteru.

Prema iskazu Brande Froebe, koja je sama nazvala 911 kako bi zatražila pomoć, nakon dojenja obje su zaspale, a kada se ona probudila, njena kći nije reagirala. Policajci koji su stigli na mjesto događaja pokušali su oživjeti djevojčicu, a potom su je odvezli u medicinski centar Ochsner - Kenner, gdje je dijete proglašeno mrtvim.

Iako prvobitno prilikom pregleda mjesta zločina nije primijećeno ništa neuobičajeno, analiza krvi pokazala je da je majka u krvi imala metamfetamin. Nakon što je izvršena obdukcija pokazalo se kako je metamfetamin pronađen i u organizmu nesretne djevojčice.

U medicinskom obdukcijskom izvješću je službeno objavljeno da je Daisy umrla od toksičnosti metamfetamina zbog čega je policija njenu smrt klasificirala kao ubojstvo.

Nažalost, ovo nije prvi put da su u organizmu neke od njene djece pronađeni tragovi droge. Froeba je 2016. godine navodno rodila dijete za koje se, nakon testiranja, pokazalo kako je pozitivno na opijate i marihuanu, izjavio je Michael Cunningham, potpredsjednik policije u Kenneru. U to vrijeme, majci je pruženo savjetovanje i dana joj je literatura o opasnostima korištenja ilegalnih narkotika tijekom trudnoće i opasnosti od dojenja tijekom upotrebe droga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara