Ovo su najpopularnija imena za bebe u 2019. dosad

Ovo su najpopularnija imena za bebe u 2019. dosad
Foto: Instagram

PRVA polovica 2019. godine je iza nas pa je portal BabyCenter sastavio listu najpopularnijih imena dosad. Analizirali su desetke tisuća registriranih imena za bebe na svojim stranicama u posljednjih šest mjeseci kako bi saznali što se roditeljima sviđa. Otkrili su neke prilično zanimljive trendove.

Naime, zaključuju da Brexit ima itekako važan utjecaj na potomke jer su roditelji u Velikoj Britaniji najčešće birali “jaka i stabilna” imena kao što su Jason, John, Hannah i Emma.

Popularnost imena David je također u porastu, kao i Grete među djevojčicama. Zabilježen je i povećan interes za imena povezana s prirodom, poput Ivy.

Unatoč trendovima, imena koja prema popularnosti zauzimaju prva mjesta nisu veliko iznenađenje. U 2018. najpopularnija imena za djevojčice su bila Sophia, Olivia i Emma, od kojih su dva ostala među top tri i ove godine. 

Najpopularnija imena za djevojčice u 2019. su: Olivia, Sophia, Lily, Ava, Mia, Isla, Amelia, Freya, Isabella, Emily, Aria, Evie, Grace, Isabelle, Ella, Ivy, Sophie, Willow, Charlotte i Elsie.

Najpopularnija imena za dječake u 2019. su: Muhammad, Noah, George, Oliver, Charlie, Harry, Leo, Arthur, Jack, Freddie, Jaxon, Ethan, Jacob, Theo, Oscar, Alfie, Henry, Archie, Joshua i Thomas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara