Pet čudnih simptoma trudnoće koji su ustvari potpuno normalni

Pet čudnih simptoma trudnoće koji su ustvari potpuno normalni
Foto: 123RF

PONEKAD u paketu s trudnoćom dolaze i neke neobične stvari. Naravno, mislimo na simptome koji bi vas mogli pratiti dio ili pak cijelu trudnoću.

Višak sline

Mnoge žene se tijekom prvog tromjesečja žale kako im se u ustima nakupljaju ogromne količine sline. Toliko da im ponekad slina ometa normalan razgovor.

Ovaj problem često je povezan s jutarnjim mučninama pa je dobra vijest da bi trebao nestati već u drugom tromjesečju.

Krvarenje iz nosa ili krvarenje desni

Promjena razine hormona može utjecati i na povećanje dotoka krvi u nosnice ili pak učiniti vaše zubno meso značajno osjetljivijim nego dosad. Ovi simptomi najizraženiji su u drugom tromjesečju.

Sindrom gniježđenja

Instinkt za čišćenjem i reorganizacijom životnog prostora osjetit će mnoge trudnice. To je način na koji vam vaše tijelo i podsvijest najavljuju da stiže beba pa ne čudi što se ovaj sindrom najčešće javlja pred sam kraj trudnoće.

Snažnija kosa i nokti

Uživajte dok traje! 

Naime, veća razina estrogena i povećana cirkulacija osiguravaju dodatne hranjive tvari vašoj kosi i noktima pa postoje velike šanse da ćete već na početku trudnoće primijetiti kako su puno snažniji nego inače.

Crveni dlanovi i stopala koji užasno svrbe

Tijekom trudnoće vaša se koža rasteže i to ne vrijedi samo za trbuh koji naočigled raste. Povećan dotok krvi u kožu i viša razina estrogena su najvjerojatniji razlog za crvene dlanove i svrbež kože. Ipak, ovaj simptom nije uvijek bezazlen pa ako se stanje počne pogoršavati, trebali biste posjetiti svog doktora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara