Poruka razvedenog tate: Zaboravite mržnju i ljubomoru, stavite dijete na prvo mjesto

Poruka razvedenog tate: Zaboravite mržnju i ljubomoru, stavite dijete na prvo mjesto
Foto: Facebook

PANDEMIJA koronavirusa i poruka “ostanite doma” izazvali su teškoće među mnogim razvedenim parovima koji dijele djecu. Preporuke za održavanje odnosa s djecom u vrijeme pandemije objavili su i iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jedan tata svojom je porukom najbolje dočarao kako bi to u praksi trebalo funkcionirati. 

“U ovo strašno i nenormalno vrijeme koje je zadesilo našu domovinu i glavni grad, htio bih podijeliti s vama i nešto pozitivno. Nakon više godina razmirica, sudova, soc. službi, prijava, nadzora i inih ružnih radnji koje čine osobe koje su u konfliktu razvoda, mi smo odlučili kako nam je najvažnije… NAŠE DIJETE. 

Zajedničkom odlukom dijete će biti s mamom 14 dana i onda s tatom drugih 14 zbog vremena inkubacije ovog zločestog virusa koji nas je zatvorio u naše domove i oduzeo nam našu slobodu. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na odgovornost i pozitivnu odluku bivše supruge koja je prihvatila da je naše zlato ipak važnije od svih međusobnih razmirica i situacije koja se oko nas događa. Dijete je presretno i veselo, a vjerujte mi uživa u svakom trenutku provedenim s oba svoja roditelja. Naravno, svaki dan obvezali smo se da ćemo omogućiti videopoziv s roditeljem kod kojeg nije, te međusobno pomoći u komunikaciji. Volio bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija, jer tako stvaramo mlade i sposobne ljude koji će jednog dana biti dio boljeg svijeta koji ostavljamo za njih. 

Ovim putem pozdravio bih sve roditelje koji su u najgorem našli snage da iskomuniciraju nedoumice i zajedno počeli surađivati u odrastanju zajedničkog djeteta. Mi smo pokazali zrelost a nadam se da ćete i vi. Zaboravite mržnju, ljubomoru i sve zle osjećaje i stavite na prvo mjesto ono što nam je najvažnije i najmilije... NAŠU DJECU. Tata J”.

Njegovu poruku drugim roditeljima u sličnoj situaciji objavila je na Facebooku Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara