Predvalentinovska matematika: Koliko je truda dovoljno da bi brak zaista bio sretan?

Predvalentinovska matematika: Koliko je truda dovoljno da bi brak zaista bio sretan?

Foto: 123rf

DA bi veza uspjela, potrebno je puno truda.

Možda si se u srednjoj školi provukla kroz 4 godine dosadne matematike bez previše truda ili instrukcija. No, kada su u pitanju ljubavne veze, to ne funkcionira tako.
 
Iako se često može čuti kako je matematička formula za uspješnu vezu 50:50 truda, ta formula potpuno je pogrešna. Točan odgovor? 100:100. "To je tako, jer ste vi odgovorni za ono što donosite u vezu i kako se odnosite prema njemu i on prema vama. Morate gledati na sebe", prenosi Glamour riječ stručnjaka.
 
S druge strane, ako daš pola sebe, toliko ćeš i dobiti natrag, iako je vrlo lako upasti u zamku 50:50 formule. No, kako te ne bi prestrašila ova brojka 100, ona zapravo označava da se svako jutro probudiš s jednim pitanjem: "što mogu učiniti danas kako bi mom partneru život bio bolji?" To znači i da onda kad on ne daje 100 posto sebe, ti bi trebala, jer neke stvari tako će svakako biti jasnije, a situacija se svakako može i poboljšati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Naravno da će biti dana kada to nećeš moć, jer si bolesna, depresivna ili zatrpana poslom, jer 100 posto nipošto ne znači da bi trebala zanemariti vlastite potrebe. No, u takvim danima bit će ti drago što pored sebe imaš muškarca koji će ti pružiti sve što trebaš.
 
Zaključak? Ne zaustavljajte se na pola puta, tako nikad nećete nigdje stići.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara