Prije 32 godine im oteli sina: Spasili 29 nestale djece, a potom pronašli i njega

Prije 32 godine im oteli sina: Spasili 29 nestale djece, a potom pronašli i njega
Foto: YouTube/Screenshot

LI Jingzhi je nakon 32 godine traganja pronašla sina kojeg su joj oteli, a u međuvremenu je spasila još 29 djece. Naime, Mao je otet kad mu je bilo samo dvije godine.

Njegov otac ga je vodio iz vrtića kada je dječak otet davne 1988. godine. Bili su u blizini ulaza u hotel u provinciji Shaanxi, kada je Maoov otac maknuo pogled na samo nekoliko sekundi, ali to je bilo dovoljno da ga netko zgrabi i odnese. Njegova majka Li Jingzhi napustila je posao kako bi mogla posvetiti sve svoje vrijeme pronalaženju nestalog sina. U potrazi za Maom, poslala je više od 100.000 letaka i ispričala svoju priču na bezbroj nacionalnih TV programa. Prema CCTV-u, Mao je jednom prilikom čak vidio Li kako govori na televiziji o svom nestalom sinu, ali nije shvatio da je on dječak kojeg traži. 

U međuvremenu, Li je također počela volontirati u grupi koja se zove Bebe se vraćaju kući koja prikuplja informacije o nestaloj djeci i pomaže obiteljima pronaći njihovu djecu. Dok je tamo volontirala, čak 29 djece je vratila njihovim obiteljima.

Krajem travnja dobili su informaciju da je jedan čovjek krajem 80-ih kupio dječaka u njihovoj provinciji. Policija je koristila tehnologiju prepoznavanja lica na fotografiji Maoa kao bebe te su otkrili kako bi trebao izgledati kao odrasla osoba. U gradu Mianyang su pronašli muškarca koji nalikuje njihovoj simuliranoj fotografiji, a nakon što su obavili DNK test, postalo je jasno da je Mao doista izgubljeni sin koje je Li Jingzhi tražila 32 godine. Li i Mao Zhenjing su nevjerojatne vijesti dobili baš na Majčin dan. 

Mao, kojeg su njegovi usvojitelji preimenovali u Gu Ningning, nikad nije znao ništa o svojim biološkim roditeljima, a sada je otkrio kako se planira preseliti i živjeti s njima unatoč tome što u svom vlasništvu ima tvrtku koja se bavi uređenjem kuća u Sichuanu. 

Čini se da je ova obitelj konačno dobila sretan kraj kakav je tražila više od tri desetljeća, piše Bored Panda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara