Prije deset mjeseci je rodila, sada je oborila rekord Usaina Bolta

Prije deset mjeseci je rodila, sada je oborila rekord Usaina Bolta
Foto: Instagram

PRIJE samo deset mjeseci Allyson Felix, jedna od najpoznatijih svjetskih atletičarki, rodila je kćerkicu, a sada je oborila svjetski rekord. Na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi sudjelovala je u mješovitoj utrci 4 x 400 metara. Američki tim ne samo da je osvojio zlatnu medalju, već se Allyson upisala u povijest. Postala je jedina sportašica koja je na svjetskim prvenstvima osvojila 12 zlatnih medalja, čime je nadmašila rekord koji je držao Usain Bolt.

Zbog preeklampsije koja joj je dijagnosticirana u trudnoći u studenom 2018. podvrgnuta je hitnom carskom rezu i u 32. tjednu trudnoće je rodila djevojčicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IAAF (@iaaf_athletics)

“Ako se i vratim sportu, i ako ne bude isto, ako ne uspijem peti put sudjelovati na Olimpijskim igrama, znat ću da sam se borila, da sam bila odlučna i dala sve od sebe. Ako ne prođe onako kako sam zamislila u glavi, to je u redu. Moram pokušati jer sam takva osoba”, izjavila je u prosincu prošle godine za ESPN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Allyson Felix (@af85)

Ne samo da ide na Olimpijske igre, već je ovim posljednjim uspjehom i obaranjem svjetskog rekorda dokazala da je sve moguće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara