Roditelji, oprez! Novi TikTok trend puno je mračniji nego što mislite

Roditelji, oprez! Novi TikTok trend puno je mračniji nego što mislite
Foto: 123RF

TIKTOK je sve popularnija platforma na kojoj korisnici dijele zabavne videosnimke, ali čini se da postoji i razlog za zabrinutost.

Naime, ispostavilo se da tinejdžeri imaju tajne kodove kojima putem aplikacije daju do znanja da su tjeskobni ili u depresiji.

Fraza "večerao/la sam tjesteninu" je poziv u pomoć. Spominje se da isto značenje ima i rečenica "u isto vrijeme sam potrošila šampon i regenerator", piše Yahoo News.

@kaityjane2

 

♬ original sound - reforgets

Pripadnici generacije Z su pod najvećim rizikom od mentalnih bolesti. Smatra se da je to povezano upravo s društvenim mrežama, navodi VT. 

Podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti otkrivaju da je suicid drugi vodeći uzrok smrti među pripadnicima generacije Z jer se stopa samoubojstava među osobama starima od 10 do 24 godine povećala za 56 posto između 2007. i 2017.

Direktnu savjetodavnu pomoć suicidalnim i depresivnim osobama pruža udruga "Životna linija" putem besplatne SOS telefonske linije.

U svom radu Udruga u potpunosti poštuje vašu privatnosti (anonimnost pozivatelja) te ima visoke etičke standarde pružanja psihosocijalne pomoći. Svakom se pozivatelju pristupa individualno, uz poštivanje njegovih osobnih izbora i granica.

Stručna je pomoć dostupna telefonskim putem na broju 0800/123-123 svakim radnim danom od 10 do 22 sata, kao i putem e-maila: pomoc@pomoc.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara