Samohrana mama pokazala kako ostati u drugom stanju bez muškarca

Samohrana mama pokazala kako ostati u drugom stanju bez muškarca
Foto: Instagram

OSTATI u drugom stanju nikad nije bilo jednostavnije. Dani Morin odlučila je postati majka, a za to nije trebala muškarca. Naime, ova žena iz Kalifornije odlučila se za intrauterinu inseminaciju, a na TikToku je objavila video u kojem je pojasnila kako do trudnoće bez pomoći partnera ili liječnika.

U videu koji broji 8,2 milijuna pregleda Morin je pojasnila proces tijekom kojeg se sperma umeće u maternicu žene bez seksualnog odnosa.

Za početak, savjetuje opskrbu dodacima koji povećavaju plodnost i financijsku pripremu za dijete. 

"Onda kreće istraživanje banke sperme i pronalazak donora. Jedan uzorak je 800 dolara plus 200 dolara poštarine", nastavila je.

Uzorak je dobila u roku od dva dana. Morin kaže da žene uoči inseminacije trebaju pratiti ovulaciju kako bi znale kada je pravi trenutak za taj postupak.

"12 sati kasnije, vrijeme je", dodaje Morin koja injekcijom ubrizgava uzorak i čeka 15 minuta.

"Injekciju treba tretirati kao tampon. Nakon što je umetnete, možete se odmoriti pola sata, ali pazite da su vam noge na povišenom", upozorila je.

Nakon 14 dana napravila je test na trudnoću kako bi provjerila je li postupak bio uspješan.

"I to je to. Uradi sam bebu", zaključuje Morin u poodmakloj fazi trudnoće.

@danimorin13

DIY making a baby. TTC pregnancy at home edition. ##ttc ##momma ##pregnant ##pregnancyannouncement ##homeinsemination ##baby

♬ Fun - AShamaluevMusic

Zdravstveni stručnjaci se ne slažu u potpunosti oko kućne inseminacije. Postoje rizici koji mogu biti blagi poput grčeva, ali i potencijalno fatalni jer može doći do infekcije. U SAD-u je ovo pitanje siva zona, navodi Slate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara