Sin antivakserice 18. rođendan proslavio cijepljenjem

Sin antivakserice 18. rođendan proslavio cijepljenjem
Foto: 123RF

AMERIČKI tinejdžer Ethan Lindenberger sin je antivakserice, a svoj je 18. rođendan odlučio proslaviti cijepljenjem.

Ethan Lindenberger nikada nije bio cijepljen, zbog majčinih uvjerenja da je to loše. Sada, kada je navršio 18 godina, odlučio je to učiniti sam. 

Objašnjavajući svoju priču za Weekend Edition, Ethan je rekao da njegova majka ne vjeruje cjepivima zbog svega što je pročitala na internetu, a posebno zbog onog da je cjepivo povezano s autizmom i oštećenjem mozga.  

"Moji roditelji misle da vlada cjepivima kontrolira naše umove, što je potpuna glupost. Zbog njihovih uvjerenja nikada nisam bio cijepljen, a sam bog zna kako sam još uvijek živ", poručio je Ethan.

U vrijeme izbijanja epidemije ospica u Washingtonu Ethan je bio preseljen kako bi se zaštitio.

Njegova je majka Jill Wheeler uvjerena kako se radi o tinejdžerskom inatu.

"Gledala me kao da je riječ o pobuni protiv nje, da to ne radim radi sebe i ljudi oko sebe nego da nju naljutim", rekao je 18-godišnji tinejdžer.

Također, naveo je da ne dovodi u pitanje majčinu ljubav, ali da je uvjeren da je njena odluka u ovom slučaju bila pogrešna. 

Inače, u posljednje vrijeme sve veći broj djece, prema pisanju Independenta, istražuje mogućnosti kako se cijepiti bez dozvole roditelje, a Svjetska zdravstvena organizacija je antivaksere proglasila najvećom prijetnjom globalnom zdravlju u 2019. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara