Slatke razlike između prve i druge trudnoće

Slatke razlike između prve i druge trudnoće

Foto: 123rf

OSIM što je drugi porod znatno jednostavniji jer se barem djelomično možete pripremiti na ono što vas čeka i sama druga trudnoća se bitno razlikuje od one prethodne po sljedećim stvarima.

1.    Kada trudovi započnu u razmaku od svake 3 minute, ozbiljno ćete početi razmišljati o imenu za dijete. U prvoj trudnoći u to vrijeme  vjerojatno paničarite.

2.    Lažni trudovi će biti nešto što će omiljena čokolada ili topli čaj umiriti. Uzaludno trčanje u bolnicu za vrijeme lažnih trudova je iza vas.

3.    Nećete ni pokušavati stati u svoje omiljene „ne-trudničke“ hlače. Udobnost ćete sada cijeniti mnogo više.

4.    Jest ćete omiljeni sir, iako ga liječnici ne preporučuju. Prvih 9 mjeseci odricanja svojih slatkih užitaka je bilo dovoljno.

5.    Manje pažnje ćete posvećivati ultrazvuku, pa nije čudno ni ako izgubite snimku s ultrazvuka. To ne znači da ovo dijete išta manje željno iščekujete, već da znate uživati u važnijim trenutcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6.    Nećete mahnito čitati knjigu za knjigom. Iskustvo koje ste doživjeli s prvim djetetom najbolji je način za usavršavanje u roditeljstvu.

7.    Nećete morati čekati da se netko pojavi na vratima kako bi vam pomogao odjenuti čarape. Mlađe dijete će to shvatiti kao zabavnu igru.

8.    Strah od podizanja teških predmeta i nošenje vrećica iz trgovine nestaje jer je uz malo dijete nemoguće ne podizati ništa.

9.    Tona nove robice i personalizirane stvarčice za dijete u drugoj trudnoći će vjerojatno izostati ili će ih barem biti mnogo manje. Nakon što pola stvari za prvo dijete još niste iskoristili, shvatit ćete da i slatke stvarčice mogu biti potpuno beskorisne.

10.    Plan poroda koji je u prvoj trudnoći zauzimao nekoliko stranica papira sada je mnogo jednostavniji. Neka manje boli nego prošli put i to je uglavnom to!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara