Što ako u trudnoći imate erotske snove koji uključuju vašeg bivšeg?

Što ako u trudnoći imate erotske snove koji uključuju vašeg bivšeg?
Foto: 123RF, Giphy

VEĆ ste sigurno naviknuli na to da sanjate čudne i neobjašnjive stvari, ali erotski snovi koji uključuju bivšeg dečka za mnoge su žene zbunjujući.

Trudnica Allison Hope za Cosmopolitan je otkrila da se suočila upravo s takvom situacijom. 

"Baš kad je postalo zanimljivo, probudila sam se", kaže Allison i dodaje da je počela sanjati čudne stvari, a u većini situacija pojavljuje se njen bivši dečko.

"Možda takve snove možete doživjeti kao nasumične, iznenađujuće ili čak uznemiravajuće, ali ne dopustite da vas uplaše", kaže profesionalna analitičarka snova Lauri Quinn Loewenberg.

Tko je krivac za takve snove? Hormoni.

"Uz povišeni estrogen, povećani progesteron tijekom trudnoće igra veliku ulogu u erotskim snovima. Dokazano je da progesteron produljuje vrijeme provedeno u REM fazi sna. Progesteron je također poznat i kao hormon osjećaja, tako da može doprinijeti bizarnijoj i više seksualnoj prirodi snova dok ste trudni", govori Loewenberg.

Dobra vijest je da su ovi snovi u većini slučajeva simbolični. To zapravo ne znači da želite prevariti svog partnera. Vjerojatno se ne odnosi na nešto što želite fizički, već psihički.

Ako recimo sanjate kolegu s posla dok ste trudni, to ne znači da zapravo želite imati nešto s kolegom s posla, već možda samo želite nešto vezano uz njega. Možda ima zdrave prehrambene navike i podsvijest vam pokušava reći da biste ih trebali uklopiti u svoj životni stil.

Dakle, ako ste trudni i probudite se iz zanimljivog erotskog sna, to je sasvim normalno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara