Tamna strana Facebook grupa: Prijete im slanjem dječjih fotografija pedofilima!

Tamna strana Facebook grupa: Prijete im slanjem dječjih fotografija pedofilima!
Foto: 123RF, Facebook

NIJE tajna da društvene mreže obiluju grupama u kojima roditelji rado izmjenjuju iskustva, probleme, uspjehe. Diskutiraju o brojnim zanimljivim temama, ali i dijele jedni drugima savjete. Iako se na prvi pogled čini kako su te grupe itekako korisne i zabavne, čini se da je istina ponešto drugačija.

Naime, niti one nisu lišene zlostavljača koji vrebaju na svakom koraku, ali i bez problema prijete nepoznatim ljudima.

Svaka od tih grupa ima admina (ili više njih) čija bi zadaća trebala biti zadržati red i mir. No što kada si ti ljudi daju previše za pravo? O jednom takvom slučaju piše i Daily Mail.

Naime, majka Jody Ann podijelila je seriju snimaka zaslona unutar Facebook grupe Kmarta naglasivši kako ta grupa nema nikakve veze sa samim Kmartom. Sve se eskaliralo unutar rasprave koja je nastala u sklopu objave koja je uzrujala administratoricu, a sve je završilo javnim omalovažavanjem i prijetnjama.

Kako ova uzrujana majka tvrdi, administratorica Mandy se ponašala neprimjereno, trolala je i prijetila, a priložila je i screenshotove razgovora koji dokazuju kako administratorica smatra kako je ona "Bog i batina" koja si sve može dopustiti.

Tako je jednoj majci prijetila da će fotografije njezina polugolog djeteta proslijediti pedofilima kako bi je “naučila je*enu lekciju”.

Nakon ove objave vrlo brzo su se javile i druge majke s vrlo sličnim iskustvima. Pa su tako neke izbačene iz dotičnih grupa jer, prema mišljenju administratora, "nisu dovoljno dobre majke", "željne su pažnje i glume trudnoću jer na njihovim profilima ne postoje fotografije koje to dokazuju". Dok su neke izbacivanje jer su maćehe a ne "prave" majke i kao takve, navodno, nemaju pravo biti u grupama koje okupljaju roditelje.

Mnogi su se složili kako takve grupe, umjesto da pomažu ljudima često nalikuju na vršnjačko nasilje kakvom su pojedina djeca izložena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara