Učitelji i profesori otkrili kakve poklone žele, a što dobivaju od učenika i roditelja

Učitelji i profesori otkrili kakve poklone žele, a što dobivaju od učenika i roditelja
Foto: 123RF

VIŠE od 1200 učitelja u anketi portala Mumsnet otkrilo je kakve poklone doista žele dobiti na kraju školske godine. Naime, mnogi učenici i roditelji žele profesorima zahvaliti i pozdraviti ih poklonima. Tako im zapravo govore ''hvala'' za sve što su učinili. 

Prema provedenom istraživanju, njih 64 posto najviše bi obradovalo nešto osobno za što zapravo i ne treba izdvojiti sredstva, poput poruke koju su ispisali sami učenici. Njih 57 posto kaže da bi ih razveselio isti takav poklon od roditelja.

Nešto manje od polovice ispitanih, 47 posto, izjavljuje da cijeni bilo kakav poklon, ali njih 77 posto ima osjećaj da su neki roditelji pod pritiskom zbog kupnje zajedničkog poklona cijelog razreda i 68 posto se brine zbog djece koja bi se mogla osjećati odbačeno ako njihovi roditelji ne mogu sudjelovati. 

32 posto učitelja reklo je kako bi voljelo dobiti bon za kupnju, a 30 posto smatra dobrim poklonom bocu vina ili nekog alkoholnog pića.

Gotovo dvije trećine ispitanih profesora (62 posto) su poklone koji im se nisu svidjeli donirali u humanitarne svrhe, a 42 posto je poklon proslijedilo nekom drugom. Samo 11 posto njih su neželjene poklone bacili, a jedna osoba je priznala da je takav poklon poslala bivšem partneru bez podataka o pošiljatelju.

''Ovo pitanje je vječna borba. Roditelji žele učiniti nešto lijepo, ali ne znaju što pokloniti, dok s druge strane učitelji dobivaju hrpu mirisnih svijeća, a sve što zapravo žele je osobna poruka zahvale. Idealan poklon zapravo je bon za kupnju ili knjiga u kojoj su skupljene kratke poruke zahvale svih učenika'', rekla je osnivačica portala Mumsnet Justine Roberts.

Profesori su u anketi napravili i popis najčudnijih poklona koje su ikada dobili, a to su: vreća krumpira, nakit za koji sumnjaju da je njihov, ali je ''nestao'', miris osvojen na božićnoj tomboli (imao je naljepnicu na sebi), otvorena, dijelom ispijena boca vina, knjiga na temu planiranja vjenčanja, tange, ukraden radio za automobil, kutija čokolada koja je do pola pojedena, lubrikant, losion za poslije brijanja (poklonjen ženi).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara