Unatoč preuranjenoj menopauzi, 30-godišnjakinja rodila dvoje djece: To je čudo!

Unatoč preuranjenoj menopauzi, 30-godišnjakinja rodila dvoje djece: To je čudo!
Foto: Instagram

30-GODIŠNJA Ashley Buchkoe iz Wisconsina, unatoč preuranjenoj menopauzi, uspjela je roditi dvoje djece.

Mladoj ženi dijagnosticirana je prijevremena insuficijencija jajnika u 27. godini života, stanje koje često uzrokuje sterilitet.

Ashley i njezin suprug Michael očajnički su htjeli osnovati obitelj, no liječnici su im rekli da im je jedina nada medicinski potpomognuta oplodnja te da su šanse da uspije samo pet posto.

Nakon što su 2017. godine potrošili gotovo sto tisuća kuna na postupke medicinski potpomognute oplodnje, Ashley je iz drugog puta uspjela ostati trudna. I ne samo to, osam mjeseci nakon rođenja njihovog sina Portera, Ashley je opet ostala trudna i to prirodnim putem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚊𝚜𝚑𝚕𝚎𝚢 𝚋𝚞𝚌𝚑𝚔𝚘𝚎 (@thewiscomama) on

"Oduvijek sam znala da se želim udati i imati djecu. Nakon što nam nije išlo godinu dana, znala sam da nešto nije u redu. Nakon nekoliko testiranja, rečeno mi je da je medicinski potpomognuta oplodnja jedini način da osnujemo obitelj. Bila sam u šoku kada sam čula da sam u ranoj fazi menopauze. Mjesečnice su mi oduvijek bile neredovite, no nisam mislila da bih se trebala brinuti zbog toga", otkrila je.

Odlučni u namjeri da postanu roditelji, Ashley i Michael potrošili su životnu ušteđevinu.

"Potrošili smo oko sto tisuća kuna iako su nam rekli da je šansa da ostanem trudna samo pet posto. Mi smo unatoč tome odlučili riskirati. Prvi put je bilo bezuspješno, no drugi put smo uspjeli", rekla je.

"Kad sam prvi put primila Portera u naručje, bio je to najsavršeniji osjećaj na svijetu, ma sve o čemu sam ikada sanjala", opisala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚊𝚜𝚑𝚕𝚎𝚢 𝚋𝚞𝚌𝚑𝚔𝚘𝚎 (@thewiscomama) on

"Nismo imali više financijskih sredstava kojim bismo platili još jedan postupak, tako da smo bili sretni i zahvalni što uopće imamo i jedno dijete", ispričala je.

Zabrinuta zbog svojih neredovitih mjesečnica, Ashley je otišla liječniku kako bi joj dao neke lijekove nakon čega ju je natjerao da napravi test na trudnoću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚊𝚜𝚑𝚕𝚎𝚢 𝚋𝚞𝚌𝚑𝚔𝚘𝚎 (@thewiscomama) on

"I da, bila sam trudna! Nismo mogli vjerovati! Naši su se snovi napokon ostvarili", poručila je majka 18-mjesečnog Portera i četiri tjedna stare djevojčice Piper.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara