YouTuberica koja je vratila posvojenog dječaka jer ima autizam tvrdi: To je on želio

YouTuberica koja je vratila posvojenog dječaka jer ima autizam tvrdi: To je on želio
Foto: Instagram

32-GODIŠNJA Myka Stauffer i njen suprug James prije dvije i pol godine udomili su dječaka Huxleyja iz Kine. No nedavno su ga odlučili vratiti jer, kako su tada rekli, "dječak ima posebne potrebe kojih nisu bili svjesni". Njihova odluka je izazvala bijes javnosti, unatoč opravdanjima koje su ponudili u videu koji su objavili na svom YouTube kanalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

No, navodno je ova mama odgovorila na jedan u nizu osuđujućih komentara, ali je njezina poruka u međuvremenu obrisana. Ipak, nezaustavljivo se širi internetom.

"Nikad se ne bismo odrekli djeteta s posebnim potrebama. To je Huxova osobna stvar. Odluka nije imala nikakve veze s činjenicom da on ima autizam", pisala je navodno u toj poruci.

Osim toga, Myka je tvrdila kako su zbog dječaka ispaštala druga djeca.

"U našoj kući se dogodilo mnogo zastrašujućih stvari našoj drugoj djeci i da se sve ovo događalo s nekim od naše biološke djece, nakon sve dobivene pomoći i nakon obrazaca ponašanja kojima smo nažalost svjedočili, ne bismo imali drugog izbora nego potražiti pomoć i ispuniti njihove potrebe", napisala je.

Također, inzistirala je na tvrdnjama da je to bilo najbolje za dječaka te da je on to sam želio. Kako je objasnila, vidjela je po njegovom ponašanju i emocijama da je odlazak iz obitelji bio ono što je on želio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

Odvjetnici para, Thomas Taneff i Taylor Sayers, za People su izjavili da su Myka i James "vrlo brižni roditelji koji bi učinili bilo što za svoju djecu", ali da je "ovo bila najbolja odluka za Huxleyja".

Objasnili su da su se savjetovali s čak nekoliko stručnjaka i da su im oni navodno savjetovali da bi "možda bilo najbolje za njega da bude smješten u drugu obitelj", piše Daily Mail.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara