Živite u zabludi: Ladica ispod pećnice ne služi samo za čuvanje posuđa

Živite u zabludi: Ladica ispod pećnice ne služi samo za čuvanje posuđa
Foto: 123RF

VEĆINA ljudi koristi pregradu smještenu ispod pećnice za odlaganje posuda za pečenje, kalupa za kolače i ostalih kuhinjskih potrepština, ali ona može poslužiti i u druge veoma praktične svrhe. Evo par ideja koje mogu biti korisne za svako kućanstvo pri upotrebi pećnice.

Pregrada za dodatno pečenje

Ako posjedujete plinski štednjak, izvor topline je najvjerojatnije smješten na dnu pećnice pa samim time pregradu ispod možete koristiti da dodatno zapečete jelo. Pomoću ove pregrade možete dodatno zapeći zakusku od povrća, slasnu pečenku ili ukusne kolače.

Budući da ovakve pregrade nemaju staklo kroz koje možete promatrati koliko se ispeklo, otvorite je svakih nekoliko minuta kako biste provjerili. Također, ne zaboravite je isprazniti jer tolika vrućina može oštetiti čak i limene posude za pečenje.

Pregrada za zagrijavanje jela

Ako imate električni štednjak, ova pregrada može vam poslužiti za podgrijavanje pita, pečenke i drugih jela od mesa. Pogotovo je korisna za održavanje topline onih jela čija je priprema gotova, ali još nisu za služenje. Umotajte jelo u foliju i pohranite ga u toplu pregradu, navodi PopSugar.

Stara, dobra ladica za odlaganje

To što u svojoj pregradi ispod pećnice držite sve i svašta što vam je potrebno u kuhinji, ne mora nužno značiti da ste pogriješili. Pojedini štednjaci posjeduju pregradu namijenjenu baš za takvu upotrebu, zato nemojte micati svoje lonce i poklopce. Ovo je savršeno mjesto za njih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara