20 couture kreacija: Otkrivamo Vam čarobni Boudoir "Precious" svijet

20 couture kreacija: Otkrivamo Vam čarobni Boudoir "Precious" svijet

Foto: Mladen Šarić

VEĆ dobro poznata imena hrvatske modne scene, Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, koje se kriju iza brenda Boudoir, predstavljaju kampanju za aktualnu kolekciju Precious. 

Boudoir haljine kao i uvijek, nisu niti potpuno klasične, niti sasvim suvremene, to je uvijek elegantan balans između starog i novog, lijepog i neobičnog, realizma i fantazije.
 
 
Kolekcija se pripremala gotovo četiri mjeseca, a sadrži 20 couture kreacija, na kojima se nalazi više od 6000 ručno našivenih latica. Osim toga, po prvi puta nakon dugo vremena, Boudoir predstavlja veliki broj dugih, elegantnih, večernjih haljina.  Baš svi modeli u kolekciji izrađeni od dragocjenih starinskih čipki, miljea i tabletića, koji se slažu u jednu neobično lijepu slagalicu, skupocjen i vrijedan vitrail, od kojeg su sačinjene Precious haljine.
 
 
"Inspiracija dolazi sama po sebi i zapravo je nepredvidljiva. Svaka nova kolekcije počinje kreiranjem prve haljine. Upravo ta prva haljina postaje temelj po kojemu nadograđujemo cijelu kolekciju, zadaje se tema, boje i materijali. Kroz čisti eksperiment i slaganje aplikacija koje podsjeća na igru tetris, došle smo do efektne baze za cijelu kolekciju. Slaganjem različitih tabletića i aplikacija stvorile smo nove teksture i uzorke kakve ne bi dobile koristeći klasičnu čipku. Naravno, kako izrada kolekcije napreduje, dešavaju se novi momenti i zapravo u pravilu, oni modeli nastali na kraju kreiranja budu uvijek najbolji, jer ideja je u međuvremenu sazrjela do kraja."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Za kolekciju nam je trebalo oko četiri mjeseca rada na dvadesetak haljina. To je jako puno vremena, jer po jednoj haljini nam treba minimalno tjedan dana. Sve je ručno šivano i možemo zaista govoriti o jednom pravom coutureu. Prvi put u paleti, u kolekciji imamo hladne tonove sive koje smo kombinirali za bež elementima. Kolekcija sadrži mnogo dugih haljina mat tekstura, pretapanje i  slojevitost boja i materijala, aplicirano cvijeće i latice koje daju jednu razigranu formu i volumen haljinama. Koristili smo jednu izvanrednu manipulaciju materijalima gdje prosječan kupac ne može shvatiti je li to takav materijal ili smo ga mi upravo tako iskreirali." otkrile su simpatične sestre.
 
 
Pssst! Za ovo snimanje specijalno je izgrađen zahtjevan set po zamisli fotografa koji je bio smješten u šumi i gdje se održalo snimanje.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara